#Mid80s - Martin Stephenson & The Daintees - Look Down Look Down(1986)

#Mid80s - Martin Stephenson & The Daintees - Look Down Look Down(1986)

Zo ergens midden de jaren tachtig beleefden we een leuke hausse met puik materiaal van The Smiths, Lloyd Cole & The Commotions, The Triffids of Prefab Sprout. Maar net onder die toplaag schuilden er nog een paar sonische hebbedingetjes die we deze week graag even aan de oppervlakte brengen.

De lp ‘Boat To Bolivia’ was een fijne verrassing vol met aandoendlijke gitaarliedjes van de hand van Martin Stephenson & The Daintees, een Brits gezelschap dat rootsy pop mengde met rock-, folk- en rockabilly-elementen.

Hoewel Martin Stephenson nog steeds actief is, blijft 'Boat To Bolivia' één van zijn sterkste staaltjes. Ondanks sterke lp’s ('Gladsome', 'Humour & Blue' in 1988, 'Salutation Road' in 1990 en 'The Boy’s Heart' in 1992) brak hij nooit door bij het grote publiek.  Na enkele solo-exploten bracht hij in 2000 The Daintees weer bij elkaar en deden ze een rewind-tour van 'Boat To Bolivia' in 2012 met de nodige bijval.

Martin Stephenson blijft de hang naar schone liedjes trouw en blijft opereren vanuit een plek in de Highlands van Schotland.

 

4 juli 2024
Laurens Leurs