Michiel Verplancke

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst van het afglopen jaar laten wij ook onze redacteurs even hun ei leggen.

Dodelijk onhippe Gentenaar (naar eigen zeggen), maar wel eentje die er zijn brains bij houdt, onze (mv).

De beste van het jaar

1. Run The Jewels – ‘RTJ 2’

2. BRNS – ‘Patine’

3. Sun Kil Moon – ‘Benji’

4. Death From Above 1979 – ‘The Physical World’

5. Alt-J – ‘This Is All Yours’

Amai, dat kon beter!

Als grote fan van The Black Keys kon ik niet anders dan een beetje teleurgesteld zijn in hun nieuwste worp. Op ‘Turn Blue’ verloochenen ze hun ongegeneerde bluesrock en spinnen hun nummers veel te lang uit om toch dat tikkeltje ‘serieuzer’ te lijken.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven

Arm Gent verliest haar iconen bij bosjes. Luc De Vos, nen echte mens,  is niet langer, en als student te Gent kan ik niet anders dan De Vliegeraar, Walter De Buck, terug proberen te halen.

U hebt deze toch gezien?

Deze clip van het ontluikende BRNS brengt een knellende koude, een existentieel verdriet dat telkens als je Void hoort voor je geestesoog springt.

Straf live

  1. BRNS, Les Nuits Botanique, 15 mei
  2. Woodkid, Vorst Nationaal, 20 februari
  3. The Rolling Stones, TW Classic, 28 juni

Ik koop hier

Eigenlijk loop ik enkel nog een platenwinkel binnen als ik er toevallig passeer. Maar dan kan ik er wel veel te veel tijd in verliezen. De lokroep van Music Mania in Gent kan ik zo slechts met moeite weerstaan.

Coolste trend

Ik ben niet zo hip, en ben dus bijgevolg niet zo mee met de nieuwste trends. Maar Spotify is in elk geval best wel handig om snel even het nieuwste album van een artiest te beluisteren.

30 december 2014