Mickael Karkousse - One Look

Mickael Karkousse - One Look

De zanger/ toetsenist kondigt zijn solo-ep aan.

Normaal kan Mickael Karkousse zijn ei kwijt bij GOOSE, maar sommige van zijn ideeën passen niet helemaal bij het format van de band, dus was het logisch dat hij die solo zou brengen. Eerder dit jaar bracht hij met de band 'Something New' uit.

Een eerste tip van de sluier van de aankomende ep is One Look, een voldragen song van iets meer dan vijf minuten die minder opdringerig klinkt als het meeste van zijn band, maar zich eerder rustig ontvouwt en vooral een mooie, zij het donkere, sfeer opbouwt.

Zelf zegt hij er dit over:

One Look gaat over de tijd die voorbij vliegt. Leef voluit. In tegenstelling tot wat een goede vriend van mij dacht toen hij het nummer voor het eerst hoorde. Hij dacht dat ik zong over mezelf pijn doen, dus stak hij onmiddellijk zijn hand uit om me zijn hulp aan te bieden. Dat was buitengewoon vriendelijk en attent. Gelukkig was het loos alarm."

"De regel, ‘One look on my wrist, I know we are running out of time' gaat voor mij echt over het besef dat het leven kort is en dat we dienovereenkomstig moeten leven; wees lief voor jezelf, elkaar, onze planeet. En dans, met je voeten in het zand...'"

12 augustus 2021
Marc Alenus