Micha Volders

Achtergrond

Niet alleen onze eigen redacteurs hebben een mening over het afgelopen jaar, ook bekende en minder bekende individuen die nauw verbonden zijn met het muziekwereldje leggen dezer dagen hun ei op onze redactie. Hij heeft het afgelopen jaar vooral veel tijd in productiewerk gestoken, maar Micha Volders maakt ook zelf muziek. En daarnaast geeft hij ook nog eens les aan PHL Music. Iemand met recht van spreken dus. Ook over 2013.

Micha Volders



Hoe zal 2013 in jouw muzikale geschiedenisboek gaan?

Ik heb nooit zoveel projecten op een jaar getackeld als in 2013, als producer, muzikant, docent en synthfreak was het een zeer gevuld en vruchtbaar jaar.

Limburg heeft dit jaar ook weer enkele topalbums & -bands opgeleverd, al dan niet met mezelf achter de schermen. Enkele namen : The prospects, The Rott Childs, Kabul Golf Club, Chrome Brulée, The Sore Losers, The Sha la lees, Polaroid Fiction, Mad About Mountains, The Shovels, Tonsils, Moonscape Echoes, JFJ,... De lijst is eindeloos. Daarbovenop was er ook alweer een geslaagde Limbomania met een hoop nieuw talent!

Spijtig genoeg moesten we dit jaar ook afscheid nemen van Florent Pevée, frontman van Kabul Golf Club en bassist bij The Rott Childs. Deze jongen was een megatalent en is veel te vroeg heengegaan. Op zo'n momenten is het een troost om te weten dat iedereen hier mekaar steunt en er echt wel een groepsgevoel heerst binnen de Limburgse scene.

Voor mij ook het jaar dat ik weinig geroerd ben geweest door internationale releases en bands. Ik ben steeds meer en dieper gaan graven in het verleden en blijf zo fantastische muziek ontdekken!

Wat vond jij de beste 5 platen van 2013?

1. The Rott Childs – ‘Alleluia: A Brit Milah In G Melodic Minor’

2. Various – ‘IPEM 1 & 2 – Retrospective Of Electronic Music From IPEM’

3. Moonscape Echoes – ‘Electric Aftermath’

4. Polaroid Fiction – ‘Polaroid Fiction’

5. Buffoon – ‘Chromoscope’

Wat  is de meest overschatte plaat van 2013?

Daft Punk - Random Access Melodies

Wat is de meest onderschatte plaat van 2013?

Christoff – ‘Christoff & vrienden 2’

Wat vond jij de beste 3 concerten van 2013?

1. The Rott Childs - Muziekodroom

2. Body Cunt - KPM Cup

3. Hitsville Drunks - KC België

Wat was jouw fijnste concertervaring van 2013 en waarom?

The Rott Childs in muziekodroom was een topoptreden. Ze stonden heel scherp en nailden hun album live volledig.

Ook de sfeer was heel uitgelaten: er werd gemosht en gedived

Wat vond jij de beste song van 2013?

The Prospects – Tommorow (lekker smerig en fantastische clip van JFJ (Jonas Wellens))

Wat vond jij de hatelijkste song van 2013?

Get Lucky van Daft Punk

Naar wie moeten we uitkijken in 2014 en waarom?

Er komen leuke albums san van Black Cassette, Little Trouble Kids, The Prospects, Polaroid Fiction, Chrome Brulée, Meteor Music, Mad About Mountains, The Sore Losers, The Sha La Lees, The Hitsville Drunks en Gruppo Di Pawlowski

Wat mogen we van jou verwachten in 2014?

Ik ga me eindelijk terug opsluiten en muziek maken voor mezelf. De afgelopen jaren hb ik steeds in dienst gestaan als producer. Nu moet ik dringend mijn eigen ei kwijt. Ook Vermin Twins is nog niet opgeborgen en er zijn stilletjes plannen om nog eens iets geks te doen. Verder komt er een oldskool analoog synthalbum uit van Meteor Music, een project van Tim Geelen, Joeri Wijnants en mezelf.

22 december 2013