Metal in het klein

Achtergrond

Wie denkt dat met Alcatraz in Kortijk en Graspop in Dessel de kous af is voor de metalfan van de lage landen, vergist zich schromelijk. Die twee mogen dan al de grote jongens zijn en het grote publiek aantrekken, er zijn nog meer festivals te ontdekken Drie daarvan willen we even onder de aandacht brengen.

Olensfest, op 11 en 12 september aan zijn vijfde editie toe,  trekt voor het eerst honderd procent de metalen kaart. Waar er het voorbije jaar een „Familiedag” en een “Metaldag” was, is er nu gesleuteld aan de formule en wordt de nadruk op metal gelegd. Let wel: metal en hardrock met voor ieder wat wils; een fijne mix van binnen- en buitenlandse acts. Opvallendste namen:  Duitse thrashlegende Kreator,  Belgische rots in de metalbranding Killer, punkvaders Funeral Dress, voormalig Iron Maiden-zanger Paul D’Ianno en het Zwitserse Gotthard

Tickets kosten 55 euro voor de twee dagen en zijn te bestellen via de website.

Raismes Fest vindt in hetzelfde weekend plaats en is al aan zijn zeventiende editie toe. Het festival is enkele kilometers over de Franse grens gehuisvest op het feeërieke terrein van het kasteel van de prinses van Arenberg. Een heleboel grote namen passeerden hier eerder en ieder jaar weet het team weer een bijna volledig buitenlandse line-up te presenteren. Dit jaar is de topact het al eerder genoemde Gotthard, maar vooraf kan je nog genieten van de Engelse Quireboys,  de Zweden van Bonafide en de Duitse Motörhead, Nitrogods genaamd. 

Tickets kosten 37 euro voor de twee dagen en zijn te bestellen via de website

Op 19 september kan je op Baroeg Open Air de achtste editie van dit Rotterdamse metalfeestje meemaken. Het openluchtfestival van de Baroeg concertzaal, vindt plaats in het Zuiderpark. Hier kan je twee verschillende podia ontdekken: een Main Stage met enkel hard werk en een Talent Stage, dat later op de avond omgebouwd wordt tot Electronic Stage. Grote naam is hier Venom Inc. (met originele leden Mantas en Abaddon die een Venom greatest hits-set zullen spelen). Verder komen ook het Poolse Vader, het Duitse hardcoregezelschap van Ryker’s, onze eigen Raketkanon en het Nederlandse Gingerpig aan bod.  

De inkom is gratis. Verdere info kan je vinden op de website van Baroeg open air. 

3 september 2015
Bert Gysemans