Meskerem Mees - Seasons Shift

Meskerem Mees - Seasons Shift

Meskerem Mees deelt tweede single.

Exaxt een jaar geleden, op 31 januari 2020, bestijgen twee frêle meisjes als laatste act van de eerste ronde van Humo’s Rock Rally, het podium van CC De Herbakker in Eeklo. Het is dan eigenlijk al 1 februari en iedereen is moe en murw na een avond scheurende gitaren en blaffende raps. En daar zitten ze dan: de één met een gitaartje en de andere met een cello. De moed zakt in de schoenen.

Maar dan weerklinken de eerste tonen van Seasons Shift en plots kan je een speld horen vallen in de zaal. Iedereen kijkt verbaasd en gefascineerd op en de twee jongedames vatten moed en het applaus, dat losbarst na hun song, geeft hen tot op de dag van vandaag kippenvel.

Ondertussen was er wel reeds de gigantische hit Joe en de gesmaakte samenwerking met Mooneye. Kunnen die successen nog overtroffen worden? Het zou zeker mogen, want ook Seasons Shift is een klein, maar doorleefd en geloofwaardig liefdesliedje over wisselende moods en de manier waarop daar best mee wordt omgegaan. Een song waarin een persoonlijke ervaring opgetild wordt tot een universeel herkenbaar iets.Gitaar, strijkers en stem zijn weer volledig in balans dankzij producer Koen Gisen en het is weer een voorbeeld van het grote talent van Meskerem Mees.

Seasons Shift zal te vinden zijn op Meskerems debuutalbum, dat uitkomt begin november van dit jaar. Nog lang wachten, maar met songs als deze houdt ze ons nog wel een poosje warm.

1 februari 2021
Marc Alenus