Meskerem Mees - Joe

Meskerem Mees - Joe

Ze won Sound Track, is misschien wel op weg om Humo’s Rock Rally te winnen en bracht zonet haar eerste single uit.

We hebben het over Meskereem Mees.  De jongedame stond pas een jaar geleden voor het eerst op een podium, maar speelde ondertussen al het voorprogramma van Àsgeir. The Bony King of Nowhere en Jan Verstraeten. Het mag dus duidelijk zijn dat ze er bij haar platenfirma Mayway Records echt in geloven.

Tot nog toe had Meskerem Mees immers nog niets uit: geen single, geen ep, laat staan een album. Daar kwam deze week verandering in met de single Joe, een nummer over een levensgenieter en een voorzichtige en ingetogen tegenpool wiens wereld opengaat wanneer ze elkaar ontmoeten.

Meskerem Mees klinkt een beetje als een mengeling van Soko (die van I Kill Her) Jade Bird, en een vleugje Black Bird van The Beatles: minimalistisch, ontwapenend én tegelijk ontzettend getalenteerd. Hier geen spoor van haar celliste Febe Lazou, enkel akoestische gitaar en haar meisjesachtige zang.

De videoclip werd gedraaid door een vriendin, Narafi-student Merel Matthys, tijdens een wandeling door Gent en de hoes van de single is van de hand van Ádám Czibik. Joe werd opgenomen door Koen Gisen en de samenwerking is een match made in heaven. Luister maar:

21 mei 2020
Marc Alenus