Meltheads - Theodore

Meltheads - Theodore

Na I Want It All deelt de band een nieuwe kopstoot uit.

Bijna exact een jaar geleden leverde Meltheads de instant-klassieker Naief af, een nummer dat nog lang zal gekoesterd worden. Vandaag brengt het Antwerpse postpunk-/psych viertalweer mooi nieuws.

Op 9 februari stelt Meltheads de ongetwijfeld indrukwekkende debuutplaat ‘Decent Sex’, een Belpopdebuut voor de geschiedenisboeken, voor in Trix (Antwerpen, 01/03), Wilde Westen (Kortrijk, 08/03), Roodkapje (R’dam, 06/03), Eureka (Zwolle, 07/03) en Stroomhuis (Eindhoven, 09/03).

Eerste single - en voorproefje - I Want It All deed het uitstekend deze zomer. De song schopte het tot allerlei fraaie playlists in de Lage Landen, met ‘super rotation’ op KINK (NL) en buiten de Lage Landen, zelfs tot KEXP, WDR, MTV Germany en een dozijn goede indie radio’s in Frankrijk en Zwitserland.

Vandaag mikt de band nog hoger met Theodore. Het zou een perfecte naam zijn voor een stier vol steroïden waarmee ze in de jaren negentig alle prijzen op de veemarkt zouden weggekaapt hebben. Een beest van een song met internationale allure dat zich kan meten met werk van Battles, Shame, Gilla Band, The Fall, The Birthday Party of vroege Nick Cave.

Ontdek hem in de clip van Ante Pask (winnaar beste kortfilm op Tribeca Film Festival ’21) met acteur Jan Bijvoet in een prominente hoofdrol.

25 oktober 2023
Marc Alenus