Megan De Kruijf - Heroes

Megan De Kruijf - Heroes

“Breekbaar” staat er op de sticker op de toiletpot waarop we Megan De Kruijf aantreffen en dat klopt ook wel.

Ze is nog altijd maar tweeëntwintig, maar de Brits-Nederlandse is geen gewone. Ze was al actief als actrice, schrijft al sinds haar vijftiende songs en richtte samen met een vriendin Mammy Records op. Daar lanceerde ze nu ook haar eerste officiële single.

Heroes heet die en de slagzin die steeds weerkeert is “We’re no heroes but we need to be loved, just like anybody else does.” We zouden het bijna vergeten in een tijd waarin onze sporters overladen worden met medailles.

Papa Jan de Kruijf kennen we als bassist en producer van de band The Dutch (bekend van hun hitsingle This Is Welfare in de jaren ‘80). Hij staat zijn dochter bij in het ontwikkelen van haar sound en dat is er aan te horen. Megans sound ligt wat in de lijn van Wolf Alice, The Big Moon en Dream Wife: denk dus indiepop met een lichte 90’s vibe.

Het is nog maar een eerste single en haar Amsterdamse tongval lijkt een beetje door te sijpelen, maar De Kruijf slaagt er wel in om persoonlijke gevoelens via haar nummer op te tillen tot iets universeels herkenbaar en de clip is echt geweldig. Die speelt zich af in een groezelig toilet van een muziekclub en toont de zangeres op haar meest kwetsbare moment. Ontdek song en clip hieronder en volg deze fijne ontdekking via Instagram.

9 augustus 2021
Marc Alenus