Melting Mallows - Ya Ya Ya Ya

Melting Mallows - Ya Ya Ya Ya

Begin dit jaar werd Melting Mallows gekroond tot finalist bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, met hun song Nowhere, en vorige week tot winnaar van Sound Track 2020. Met hun nieuwe single bewijzen ze nog eens waarom.

Ons landje heeft al een paar heerlijke rock-‘n-roll bands opgeleverd. Ook de jongste jaren werden we in de watten gelegd in de gitaarcase door bands als SONS, Shht, Equal Idiots, RHEA, Hyper!, enz. Dat ook de toekomst verzekerd is, bewijzen de jonge veulens van Melting Mallows.

Eerst was er Nowhere, een zomers klinkende surfrocksong met veel ooh oohs en glinsterende gitaren. Nu is er het potiger , een zomers klinkende surfrocksong met veel ooh oohs en glinsterende gitaren. Nu is er het potiger Ya Ya Ya Ya, een heerlijk nummer om op wakker te worden met zijn intro die klinkt als een ouderwets tikkende wekker en dan die explosie van enthousiasme die je meteen naast je bed doen belanden.

De ooh ooh ooh’s zijn nog altijd aanwezig, maar de gitaar van Bices (Bishesh Man Mali) schuurt een pak steviger en de drums kreunen onder het beuken van Brian (Brian Jon Pittoors). Wij worden hier ontzettend vrolijk van. Ya Ya Ya Ya is het perfecte antigif tegen de overdaad aan ho ho ho’s in deze melige kersttijd.

14 december 2019
Marc Alenus