#McCartneykiest Steadman - Carried (2003)

#McCartneykiest Steadman - Carried (2003)

Aan het begin van deze vakantie sloot hij als kwieke tachtiger nog het prestigieuze Glastonbury Festival af. Deze week zoomen we in op zijn favoriete nummers met een paar verrassende keuzes.

Kijk eens aan, nog een lesje van ome Paul, uit 2003 en helemaal mijn ding met melodieuze popprogrock die compleet aan mijn radar ontsnapt bleek. Nochtans ook helemaal thuis in het straatje waar Oasis of Radiohead goed toefden zo rond de millenniumwissel.

McCartney zag hen onderweg live en gaf hen een dikke duim mee: “The band Steadman have the songs, the musicianship, the energy and the enthusiasm to blow the top off any club or arena, and if given a listen, have that rare quality — the ability to deliver! I like this band!!” 

Eerst door het leven als the Dharmas maar in 1998 omgedoopt tot Steadman onder aanvoering van zanger Simon Steadman en na een debuut-lp 'Loser Friendly' helemaal tot ontbolstering op 'Revive' in 2003, de plaat waarmee ze ook Paul McCartney inpakten. 

Beluister ze op Spotify en val van de ene verbazing in de andere.  Toptunes met memorabele haakjes, lekker midtempo wegrockend en rollend met een zeer hoog Beatlesgehalte, zelfs iets nadrukkelijker dan Oasis. Geen enkel draakje en het favoriete nummer van Macca is Carried, maar er zijn er meer die minstens dat niveau evenaren.

Vreemd genoeg bleef het hierbij en niets meer van te vernemen na deze hoogvliegende plaat. Maar wel weer opvallend en verdikkeme nu je het zegt, hoor ik het ook: een machtige goede productie van de hand van Alain Johannes een van onze favoriete producers en multi-instrumentalist en inspiritatieve sidekick (o.a. Queens of the Stone Age, Gutter Twins, PJ Harvey, Millionaire, Masters of Reality,…) Merci meneer Paul voor de luistertrip!

 

14 juli 2022
Laurens Leurs