#Maurotanië - Hitsville Drunks - Clean Adult Fun (2014)

#Maurotanië - Hitsville Drunks - Clean Adult Fun (2014)

Een wilde greep uit de vele vormen en gedaanten van Mauro Pawlowski, misschien wel de meest veelzijdige artiest der lage landen. Een week lang op reis door zijn eigen Maurotanië. Klik je veiligheidsgordel vast voor hevige schokken en veelvuldige melomane moodswings.

De beste pubrockband die België ooit huisvestte. De Sinjoors-Limburgse Brinsley Schwarz, zo u wil, alwaar Mauro met de kameraadschappelijke hulp van Jan Wygers, Herman Houbrechts en Sjoerd Bruil op melodieuze manier de jarenzeventigrock ander leven in blaast.

“When I grow up / I want to be a retro artist”, zingt hij dan ook volledig terecht. Avant-retro-rock is de passende term die de heer Pawlowski eraan geeft, op een chique manier uitgebracht door het onvermoeibare label Starman Records van Felix Huybrechts. Schitterende nummers in een supervriendelijk radiojasje. Alleen was er (weer) geen radio die het durfde oppikken. Sporadisch, dat wel ja.

Gelukkig is er Allez Allez of aanverwanten op Radio 1, maar dit riep/roept/zal roepen om meer, veel meer. Dus doen wij het via de alternatieve kanalen, maar het klopt niet dat kwaliteit steevast in een donker hoekje wordt geborsteld. 'Sincerely Average' is uit 2014, maar u mag hem nog steeds massaal bestellen, pluggen en adoreren. Vakwerk van de bovenste, beste plank.

25 februari 2021
Laurens Leurs