#Maurotanië - Gruppo Di Pawlowski - Two Gods (2017)

#Maurotanië - Gruppo Di Pawlowski - Two Gods (2017)

Een wilde greep uit de vele vormen en gedaanten van Mauro Pawlowski, misschien wel de meest veelzijdige artiest der lage landen. Een week lang op reis door zijn eigen Maurotanië. Klik je veiligheidsgordel vast voor hevige schokken en veelvuldige melomane moodswings.

De lekkerste tegendraadsheid, de felst gekruide noise kan je vinden bij Gruppo Di Pawlowski, waar Mauro als een vis in het water alle demonen mag loslaten in een speeltuin die muzikaal perfect wordt afgedekt door een supergroep bestaande uit Sjoerd Bruijl en Elko Blijweert op gitaar, Jeroen Stevens op drums, Ben Younes Zahnoun op bas en Pascal Deweze op toetsen en percussie. 

En wat was dat een goed idee om Gruppo Di Pawlowski de editie van 2018 van Absolutely Free Festival te laten afsluiten met de sater van dienst, the one and only Mauro, die ons op zijn beste Genks de feestelijke, zwoele nacht in zond met een hartelijk: "... haad ooch...", nadat ze de lekkerste brokken noise luid, funky en duidelijk hadden gepresenteerd. Alsof ze ervoor waren gemaakt, de mannen.

27 februari 2021
Laurens Leurs