#Maurotanië - Evil Superstars - It's A Sad Sad Planet (1998)

#Maurotanië - Evil Superstars - It's A Sad Sad Planet (1998)

Een wilde greep uit de vele vormen en gedaanten van Mauro Pawlowski, misschien wel de meest veelzijdige artiest der lage landen. Een week lang op reis door zijn eigen Maurotanië. Klik je veiligheidsgordel vast voor hevige schokken en veelvuldige melomane moodswings.

Tweede helft jaren negentig waren de Evil Superstars op plaat en live onklopbaar en tezelfdertijd grillig als geen andere groep. Op de tweede lp 'Boogie-Children-R-Okay!' stond het legendarische It's a Sad Sad Planet met de briljante openingsregel: "I wish today was a very special day / but once again sex got in the way", hetgeen voldoende was om van veel muziekzenders geweerd te worden wegens "too explicit". Et voilà, weer eens netjes in de voet geschoten.

Het nummer was veel eenvoudiger en rechtlijniger dan het materiaal op 'Love Is Okay' en daar had Mauro een duidelijke uitleg voor. De platenmaatschappij wou namelijk een paar poppy songs die als single zouden kunnen gebruikt worden. Als een getalenteerde en passionele songsmid schudde Mauro te elfder ure (zijn favoriete uur) een klassieker uit de mouw en klaar was kees.

Het was op de slotdag van Pukkelpop 2018 ook de perfecte aftrap voor Mauro & De Kempenzonen, waarbij de toon gezet werd voor een alternatieve Promsshow die de Marquee in vuur en vlam zette. En dat lag heus niet enkel aan de opgemerkte passage van een zekere Willy De Gieter. In de pers lees je het amper, maar de keuze van Mauro om met de Tieltse big band de Kempenzonen Sex Dwarf van Soft Cell te coveren (van het machtige 'Non Stop Erotic Cabaret' uit 1981) stond lekker dwars op de schlagerpassages.

Enkel de president van Maurotanië komt daarmee weg.

23 februari 2021
Laurens Leurs