Masda - Do You Know Where I Am?

Masda - Do You Know Where I Am?

Een keurig geknipte haag, een speeltuig in de tuin, een sanseveria op de vensterbank en een kraaiende haan bij de buren, welkom in Wichelen!

En daar is Masda thuis, een drietal dat zich bewust beperkt tot gitaar, zang, drum en bas. Het trio ziet het als een uitdaging om met weinig franjes de essentie van hun verhaal te brengen. De nieuwe Masda-nummers zijn organischer en directer geworden en deze sound hebben ze kunnen vatten op hun eerste langspeler ’Being Close’ die eind september uitkomt.

Na de titeltrack, die eind vorig jaar uitkwam, is Do You Know Where I Am? de tweede van acht tracks uit de plaat die het licht ziet, al staat er op hun vi.be-pagina ook al een derde om te beluisteren. Do You Know Where I Am doet wat denken aan een zacht, gestript nummer van Spiritualized, Slowdive of Sebadoh en heeft ook zeker ook echo’s van Slint. Het heeft een mooie spanningsboog en weet die lang aan te houden, ondanks het beperkte instrumentarium. Het is zo’n nummer dat mooier wordt met elke beluistering.

Ontdek het zelf hieronder:

Zoek Masda voorlopig nog niet op Spotify, maar ontdek hen live en wel hier:

- Bellerock, Schellebelle, 29/08/2021
- Bar Provisoir (release Being Close),Torhout, 25/09/2021
- De Giraf, Zwalm, 16 oktober 2021
- Lemon Bar, Wetteren, november 2021

28 augustus 2021
Marc Alenus