Maru Maru - The Conversation

Maru Maru - The Conversation

Een folky fluistering in ons oor is ook een gesprek.

Zangeres en songwriter Nina Sampermans (Ravvel, Hooverphonic, Gjon's Tears), gitarist Sebastian Leye (Portland, Delv!s, IBE, Noémie Wolfs, Slow Pilot, Noa Lee) en bassist Boris van Overschee (Portland, Delv!s, Noa Lee, Okon) werkten al bijna tien jaar naast elkaar in verschillende bands voordat ze besloten een eigen project op te zetten.

Maru Maru werd geboren tijdens de eerste lockdown van 2020 uit de gemeenschappelijke liefde voor atmosferische verhalen, beklijvende melodieën en het lo-fi geluid van tapemachines. De Antwerps-Leuvense band nam eerste single The Conversation op in een hutje in de Belgische Ardennen, volgestouwd met gitaren en opname-apparatuur terwijl het buiten niet ophield met regenen.

"I've got a habit of dreaming of things that I have never dreamt before", zingt Nina in deze introspectieve reis over het bewaken van persoonlijke grenzen en het verkennen van vrijheid. De uitgesproken sfeer van het instrumentale vormt een perfecte basis voor Nina's melancholische teksten en maakte de weg vrij voor Maru Maru's lo-fi folkgeluid dat een beetje doet denken aan Imaginary Sister.

Met deze single krijg je een eerste blik op de debuut-ep die begin 2023 uitkomt. Geïnspireerd door Adrianne Lenker, Bert Jansch, Bibio en Joni Mitchell is Maru Maru een welgekomen nieuwkomer in het folkgenre.

Foto: Bart Kuykens

1 oktober 2022
Marc Alenus