#MarrGuitarKing - The Cribs - We Share The Same Skies (2009)

#MarrGuitarKing - The Cribs - We Share The Same Skies (2009)

Ach wat, Johnny Marr is een bezige bij gebleven, waardoor we er nog een weekje gitaristieke en compositorische hand- en spandiensten aan toevoegen.

In 2010 zijn wij speciaal naar The Cribs gaan kijken op de Mainstage van Pukkelpop. Niet omdat we The Cribs zo geweldig vonden, maar stomweg om gitaarheld Johnny Marr toe te juichen, die in de loondienst van deze jonge bende snaken snaren kwam plukken.  Hij was daar met gloeiende Fender Jaguar om zijn glorie helemaal te verzilveren.  En hij deed dat perfect en in dienst van The Cribs.

Niet lang nadat Marr Modest Mouse verliet, ontmoette hij in zijn nieuwe woonstede Portland een andere Britse expat: Gary Jarman van The Cribs. En de immer gretige Marr had opnieuw een groep. Op papier een rare combinatie, want er was een behoorlijk leeftijdsverschil en de groep was zeer hecht, aangezien ze bestaat uit een trio broers: Ryan, Gary en Ross Jarman. Maar het klikte met Johnny: "Musically I fitted in by weaving my guitar playing with Ryan in much the same way as I did when I played with Isaac Brock from Modest Mouse. I tried to make it an agenda for us to have a very deliberate two-guitar assault.” 

De plaat, die ze samen maakten, 'Ignore The Ignorant', was hun grootste hit in de UK en Marr weefde zijn speelstijl in zonder de kern van the Cribs te veranderen. Het beste voorbeeld daarvan is We Share The Same Skies, dat ruimte geeft aan fonkelende Marr-melodieën in combinatie met de krachtige harmonieën van The Cribs. En het was net dat wat ze kwamen presenteren op Pukkelpop 2010 featuring Johnny Marr.

 

31 maart 2022
Laurens Leurs