#MarrGuitarKing - Modest Mouse - Dashboard (2007)

#MarrGuitarKing - Modest Mouse - Dashboard (2007)

Ach wat, Johnny Marr is een bezige bij gebleven, waardoor we er nog een weekje gitaristieke en compositorische hand- en spandiensten aan toevoegen.

Een bescheiden muis is Johnny Marr nooit geweest, maar ook weer geen tafelspringer. Daarom ook dat hij de solostrapatsen lang verborgen hield. En ook de echte solo-uitstap in 2003 als Johnny Marr & The Healers leverde niet de verhoopte bijval op

In 2007 was hij dan weer in een uitgelezen rol als ijzersterke sidekick gekropen, dit keer van een Amerikaanse groep uit Portland, die hij nog nooit in levende lijven had ontmoet bovendien. Maar de voorman van Modest Mouse, Isaac Brock, offreerde hem een schrijf- en opnamesessie. Op de eerste dag in de repetitieruimte zat Marr nog met een stevige jetlag, maar toch inspireerde de Fender Jaguar op een Fender Super Six versterker van Brock al een eerste song.

Dashboard werd meteen de single werd van 'We Were Dead Before The Ship Even Sank'.  De sessie was zo succesvol dat Marr fulltime lid werd van Modest Mouse en de lp haalde zelfs de nummeréénplek in de Verenigde Staten. Marr paste wonderwel in de groep en doorheen het album hoor je zijn gitaar in de linkerkant in de mix en die van Brock aan de rechterkant. Na de 'We Were Dead'-tour was Marr alweer onderweg naar iets anders, maar hij hield er wel een nieuwe woning in Portland aan over.

Marr over Modest Mouse in Stereogum in 2019: "Me and the guys then just became really tight. To have bailed would’ve just been really weird. I stayed in [Modest Mouse], and I loved being in the band. There was a brotherhood that is there to this day. Probably the best time of my life. Some supernaturally good shows. I liked my role. It’s just a thing that happened in my life that I’m eternally grateful for. And Isaac Brock is the greatest lyricist I’ve ever worked with.”

 

29 maart 2022
Laurens Leurs