#MarrGuitarKing - Electronic - Get The Message (1991)

#MarrGuitarKing - Electronic - Get The Message (1991)

Ach wat, Johnny Marr is een bezige bij gebleven, waardoor we er nog een weekje gitaristieke en compositorische hand- en spandiensten aan toevoegen.

Eén van de weinige Marr-projecten die we in het begin gewoonweg niet lustten. Te weinig gitaren wellicht, maar intussen, met het verstrijken der jaren, zijn we er dol op. Vooral dit Get The Message tovert een kamerbrede grijns op het gelaat. Perfecte radiosong voor elk moment van de dag.

Op hetzelfde ogenblik dat Marr Matt Johnsons The The vervoegde, startte hij met Mancunian maatje van weleer, Bernard Sumner van New Order, Electronic. Sumner en Marr ontmoetten elkaar voor het eerst professioneel bij de productie die Sumner deed voor Quando Quango in 1984, toen hij Marr recruteerde voor een gitaarpartij. Electronic stond open voor alle klanken en ideeën en ook voor participatieve derden (waaronder Chris Lowe en Neil Tennant van Pet Shop Boys en Karl Bartos van Kraftwerk). Misschien wel Marrs langst lopende project, want actief tussen 1988 en 2001 en officieel zijn ze nooit gesplit en kan een vervolg nog altijd verwacht worden. Het valt te hopen.

Dit nummer is wellicht ook de meest Smithsy output van Electronic. Tweede single van het debuut uit 1991 met muziek van Marr en tekst van Sumner in een productie van Owen Morris (Oasis, Ash en The Verve) en met een vocale uithaal van Primal Scream-zangeres Denise Johnson.

30 maart 2022
Laurens Leurs