Marooned

Marooned

Dat we niet altijd naar het buitenland moeten kijken om ons te voorzien van goede rockmuziek, is iets dat West-Vlaanderen ons tracht te bewijzen. En nee, deze keer zal ondertiteling niet nodig zijn.

Vier muzikale vrienden, meer heb je soms niet nodig om een band op te richten die internationaal klinkende muziek maakt. En dat is exact wat Marooned is en doet. Wie de Facebookpagina van de band raadpleegt, zal al vlug merken dat de bandleden niet aan het proefstuk toe zijn. Zo speelden guitarist Ward Spruytte en drummer Frederik Denolf beide nog bij Blood Redemption, Basgitarist Miguel Wensch was eerder te vinden bij Transcoder en ook zangeres en frontvrouw Lynne Maes staat niet voor de eerste keer achter een micro.

Dat men reeds ervaring achter de kiezen heeft, hoor je ook. De nummers hangen goed aaneen, de naar ninetiesrock verwijzende muziek zit goed in elkaar en de krachtige stem van Maes bindt alles tot één geheel samen. Zelf verwijzen ze naar Skunk Anansie om de muzikale invloeden aan te duiden. En bij het beluisteren van Dance, kan deze verwijzing enigszins gevolgd worden. De ruige muziek, maar vooral de melodieuze en krachtige stem van Maes knipoogt wel degelijk naar Skin en aanhang. Het rustigere en emotionelere Where I Break laat pas echt horen hoe krachtig de stem van Maes is.

Hoewel de band reeds in 2017 werd opgericht, stonden ze pas in juli 2019 voor het eerst op het podium. Deze primeur werd toebedeeld aan de Diksmuidse muziekclub 4AD. En met reden, want de repetitiebunker van 4AD is de plaats waar de band het levenslicht zag en waar ze tot op vandaag blijven repeteren. Men maakte van dit optreden meteen gebruik om een live video op te nemen voor nieuwste telg Lost For Words. In deze live versie is te horen dat er nog wat kinderziektes in de band zitten. Waren het de zenuwen voor dat eerste optreden? Waarschijnlijk wel. Maar feit blijft dat ze live de klank beter moeten afstemmen. Het is een zonde dat die prachtige stem van Maes amper hoorbaar is boven de razende gitaren en drums. Maar dan nog blijft dit een groep om in de gaten te houden. 

Voor wie deze West-Vlamingen live aan het werk wil zien, hebben we trouwens goed nieuws. Op vrijdag 6 december staan ze, samen met Loud Love, in De Kelk te Brugge. Tickets voor De Grote Sinterklaasshow zijn te verkrijgen via deze link.

1 december 2019
Marjolein De Smet