Marnix Peeters

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Marnix Peeters is in muziekkringen ook wel bekend als (mp), gewezen muziekjournalist en recensent die in de jaren negentig met zijn scherpe pen albums ophemelde of neersabelde voor het weekblad Humo. Hij interviewde grote namen als Dave Grohl en Robert Plant en zijn stukken verschenen in zowat elk muziekblad, dat er toe doet. Momenteel leeft hij ietwat teruggetrokken in de Oostkantons, maar voor daMusic wou hij wel even zijn muzikaal jaar overlopen.

De beste van het jaar.

1. Trixie Whitley – ‘Soft Spoken Words’

2. Slayer – ‘Repentless’

3. Mark Lanegan – ‘Phantom Radio’

4. Whispering Sons – ‘Endless Party’

5. Joe Castro – ‘Lush Life’

 

 

Amai, dat kon beter!

Het mag nu gedaan zijn met platen van The Beatles uit te brengen.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Ik had geen fut om helemaal van in de Oostkantons naar Brussel te rijden om naar Trixie te gaan kijken, maar dat had ik beter wel gedaan.

U hebt deze toch gezien?

Geweldige film.

Straf live

Ik heb alleen de dorpsharmonie van Steffeshausen live gezien. En dat klonk beregoed.

Ik voorzie voor 2016

Een nieuwe roman, eind augustus — de werktitel luidt ‘Vele kussen, lieve Fanta’, en het zou wel eens de herintrede van Oscar Van Beuseghem kunnen inluiden.

Coming up

Whispering Sons — mijn neef Sander speelt erbij en het klinkt geweldig als 1983. Ze hebben een zangeres als een donkere draperie.

22 december 2015