Marcel Vanthilt - 'Paracetamol'

Achtergrond

Marcel Vanthilt heeft plannen voor 2015. Hij heeft een plaat gemaakt samen met Kristof Michiels, beter bekend als DJ 4t4 van ’t Hof Van Commerce en van zichzelf. De volledige plaat wordt voorafgegaan door het ep’tje ‘Paracetamol’, een schijfje dat drie totaal verschillende muzikale facetten toont.

In een gesprek, dat we de voorbije zomer met Vanthilt hadden, vertelde hij ons dat het hem menens is met deze nieuwe, muzikale stap; dat die solo Vanthilt iets is dat hij wil uitbouwen, ook al weet hij niet of er iemand op zit te wachten. En dat dat dus ook wil zeggen dat hij dan minder op televisie te zien zal zijn. “Ik kom zo stilaan in de levensfase waarin ik me afvraag wat ik nog met mijn leven wil doen”, vertelde hij ons toen, “En dan dringen keuzes zich op. Ik wil niet meer in de lucht schieten om te zien hoeveel duiven eruit zullen vallen.”

En dat er potentieel zit in die solo Vanthilt, dat is ook iets dat het ep’tje aantoont. Drie nummers amper, maar drie verschillende werelden. Met Paracetamol leunt hij het dichtst aan bij wat hij met Arbeid Adelt deed en doet, maar Twee Heren baadt al in een heel andere sfeer, klinkt alsof het van Tindersticks zou kunnen zijn.

De filmische tour gaan we dan weer op met Stroman, waarmee we binnenstappen in het universum van SX en consorten. Met een aankomende groep als De Post en platen van Mauro als Maurits Pauwels en Marcel Vanthilt in 2015 is onze interesse voor het Nederlandstalige muzikale aspect van het naderende nieuwe jaar alvast gewekt.

8 december 2014
Geert Verheyen