Marble Sounds - If You Would Prove Me Wrong Now

Marble Sounds - If You Would Prove Me Wrong Now

Voor de nieuwe en zesde plaat, die in februari 2025 verschijnt, gooide Pieter Van Dessel het roer om.

“Ik had het gevoel dat ik met de laatste plaat een punt had bereikt waar ik moeilijk voorbij zou kunnen gaan. Dus in plaats van te proberen dat album te overtreffen, heb ik een àndere plaat gemaakt. Minder weemoed, meer puntige popsongs en refreinen", zei de frontman van Marble Sounds, toen de vorige single An Emotional High uitkwam. En toen klopte dat ook.

Met If You Would Prove Me Wrong Now  kringelt er toch weer herfstige melancholie op uit de piano. Jawel, het refrein is er weer eentje om je op mee te laten slepen, maar de strofes zijn alweer een staaltje van Pieter Van Dessels sublieme songwriting waarin ditmaal synths en piano zich moeiteloos verweven met een dromerige zangmelodie.

Van Dessel liet zich voor het nummer inspireren door een artikel van een tijdje geleden van Stijn Vranken in De Standaard, waarin hij schrijft over het vermogen om "te genieten van je ongelijk". Dat gaat dan niet over alledaagse zaken of huishoudelijke ruzies, maar over fundamentele overtuigingen en principes. Er is weinig bevredigender dan het moment waarop een inzicht dat je al jaren meezeult plaats moet maken voor een beter. Gelijk hebben is passé. Steeds opnieuw ongelijk blijken te hebben, dat is wat de mensheid bindt.

Akkoord of niet, dit is weer een klein meesterwerkje van een band die ons al meer dan tien jaar dierbaar is.

Marble Sounds releasetour:

05 apr 2025 | Arenberg, Antwerpen
12 apr 2025 | C-mine, Genk
17 apr 2025 | Cactus Muziekcentrum, Brugge
22 apr 2025 | Het Depot, Leuven
23 apr 2025 | Ha Concerts, Gent
** Nederlandse data tba.

13 september 2024
Marc Alenus