Marathon - Fire

Marathon - Fire

Wij maakten twee jaar geleden kennis met Marathon tijdens de popronde (de Nederlandse versie van onze Sound Track). De broeierige mix van postpunk en shoegaze zette de Altstadt in Eindhoven in vuur en vlam. Sindsdien volgen we de band vanop een afstand. 

Het Amsterdamse trio heeft er een druk jaar opzitten met optredens op Noorderslag, Best Kept Secret, Dauwpop en Misty Fields. En dat allemaal met enkel een ep'tje van amper twintig minuten.

Maar 2024 is nog maar pas uit de startblokken geschoten en de band  heeft al een nieuwe single Fire. En ze gooien er meteen de aankondiging tegenaan van een drietal intieme shows als onderdeel van de "Keldertour". Marathon kiest immers voor de underground, Letterlijk.

De live reputatie groeit zienderogen, maar Marathon blijft te allen tijde trouw aan de undergroundroots en laat opnieuw zien dat ze vastberaden zijn om een eigen muzikaal pad te bewandelen. De "Keldershows" vinden plaats in Tilburg, Amsterdam en Groningen. Misschien moeten we het trio eens een kelderlijst van België bezorgen. 

'Fire' is vanaf 15 maart beschikbaar als dubbele A-kant op vinyl, maar je kan het nummer ondertussen hier al beluisteren. 

Foto: Jùnn

10 januari 2024
Bert Gysemans