Malvin Moskalez - Ghosts

Malvin Moskalez - Ghosts

Stephan Vanfleteren heeft zich geuit als fan en naast het artwork voor het eerst ook clips gemaakt.

Malvin Moskalez is de nom de plume van Nico Goethals (Gent, 1973), een man met een bewogen leven. Die nu pas debuteert. Achter deze artiestennaam schuilt een aangrijpend, persoonlijk verhaal: "Mijn grootmoeder, Malvina Tweckhuizen, baatte een café uit in Gent. Het was een volkscafé, waar de klanten kwamen voor een praatje, een goed glas en een beetje gezelligheid. Deze bruisende omgeving stond in schril contrast met het leven van mijn grootmoeder aan moederskant, Tatjana Moskalez, een Russisch-Oekraïense die na twee wereldoorlogen in België belandde, dus met een hard leven achter de rug. De dualiteit van plezier en pijn is iets waar ik ook mee leef. De naam Malvin Moskalez is een eerbetoon aan mijn roots, aan twee vrouwen zonder wie ik hier vandaag niet zou staan."

De eerste echte single van Moskalez is het aangrijpende Ghosts, een song die aantoont dat een straffe stem (horen we daar iets van een Damien Rice in?) en een akoestische gitaar genoeg kunnen zijn om te beklijven en te ontroeren. De productie van Steven De Bruyn is helder en laat stem en gitaar exact evenveel ruimte.

Het debuutalbum van Malvin Moskalez komt later dit jaar uit via [PIAS] Recordings en al wie zich fan noemt van de eerder genoemde Damien Rice of iemand als José Gonzales, zou hiernaar uit moeten kijken.

2 juni 2022
Marc Alenus