Maltitz - Insular

Introducing

Maltitz - Insular

Zaterdag! Om de werkweek af te sluiten en het welverdiende weekend goed in te zetten, hebben we opnieuw een frisse ep voor u klaar om uw dansbenen op te warmen. ‘Insular EP’ wordt geserveerd door Maltitz, een jong en nieuw talent in de Berlijnse muziekscène. En nee, het is geen duistere techno.

 

Aah, Berlijn. Het beloofde land voor alle elektronische producers en voedingsbodem voor uitzonderlijk talent. Maar ook een hel: de oververzadiging maakt het buitengewoon moeilijk om naamsbekendheid te verwerven. Daarvoor is een beetje geluk, talent en veel durf voor nodig. Dat laatste vinden we zeker en vast bij Maltitz, een jonge Berlijnse producer. Zijn stijl? Moeilijk te omschrijven. Hij doorbreekt alleszins de illusie dat Berlijnse producers allemaal techno maken.

Zijn jongste worp, ‘Insular EP’, is dan ook een mengelmoes van verschillende genres. “Ik laat me graag beïnvloeden door verschillende stijlen”, vertelt hij daarover. De drie nummers zijn dan ook erg uiteenlopend. “Avera is erg house-achtig, clubgericht en bedoeld om mensen op de benen te krijgen. Moerai daarentegen heeft een minder diepe sound en is eerder atmosferisch. Ik zocht er het compromis op tussen oude en nieuwe geluiden. De laatste, Auti, is minimalistischer en klinkt onheilspellend. Het is een beetje een mix van hiphop en G-House, wat nogal atypisch is hier in Berlijn.”

Start uw weekend met een knal dankzij ‘Insular EP’!

 

22 december 2018
Jeroen Poelmans