Major Lazer - Peace Is The Mission

Achtergrond

 

 

Titel: ‘Peace Is the Mission’

Releasedatum: 1 juni 2015

Producer: Thomas Wesley Pentz

Gasten: oa. Ellie Goulding, Ariana Grande

Elliphant, Dj Snake, Pusha T, 2 Chainz

Record Label: Mad Decent

Vorig album: ‘Free The Universe’ (2013)

 

 

Wist je dat?

  • Diplo is nog steeds de drijvende kracht achter Major Lazer. In november, tijdens de opnames van dit album, is hij vader geworden van een tweede kind, samen met zijn ondertussen ex-vriendin Kathryn Lockhart. Zijn zoontje kreeg de toepasselijke, maar toch iets minder originele naam Lazer mee.
  • ‘Peace is The Mission’ is het eerste deel van een tweedelig album. Het tweede deel zou later dit jaar verschijnen en zal ‘Music Is The Weapon’ heten.
  • Het trio maakt er geen geheim van dat ze zoveel mogelijk oren willen bereiken met hun mix van dancehall en trap, en schrijven hun nummers dan ook speciaal gericht voor de radio. Dat verklaart dan ook de samenwerkingen met o.a. Ariana Grande en Ellie Goulding.
  • Sinds kort kan je ook een animatieserie bekijken van Major Lazer. De eerst aflevering is te zien via YouTube, en is ook op het beeldscherm te zien voor de mensen die de Amerikaanse zender FXX kunnen nemen. De serie gaat over de majoor die ook te zien is op deze albumhoes, die samen met zijn twee tienervrienden Penny en BLKMRKT vechten voor de rechten van het Jamaicaanse volk. Oa. J.K. Simmons, Ezra Koenig, Tiesto, Aziz Ansari, Charli XCX, Andy Samburg en RiFF RAFF zullen een gastrol vertolken.
  • Het laatste nummer op het album samen met Ariana Grande is ook te horen tijdens de succesfilm ‘The Hunger Games – Mockingjay Part One’.

Voorluisteren?

Live het album horen?

Zoals we Diplo en Major Lazer kennen houden ze halt in de beste clubs over de hele wereld. Deze ‘Peace Is The Mission’ tour zal maar liefst drie keer stoppen in ons land. Op 25 april zijn ze te zien in de Charlatan in Gent. Diezelfde avond rijden ze nog door naar Le Reflector in Luik en Bloody Louis in Brussel. Hetzelfde huzarenstukje doen ze nog eens over in Amsterdam op 26 April. Daar zijn ze achtereenvolgens te zien in het Ramada Hotel, Hanneke’s Boom en de Q Factory op uitnodiging van Appelsap. Deze zomer zijn ze ook te zien op 21 augustus tijdens het Pukkelpop festival.

 

 

20 april 2015
Joris Roobroeck