Maida Rose - Within

Maida Rose - Within

Dit is de derde single al uit de nog te verschijnen debuutplaat.

Wordt het eens geen tijd voor een Alternatieve Lage Landen Lijst? Op Radio 1 kijken ze elk jaar met veel genoegen en nostalgie terug op de klassiekers in de eigen moerstaal. Altijd goed voor veel goede muziek en een zalig initiatief, maar kennen Nederland en België elkaar qua alternatieve muziek? Dacht het niet. Vlaanderen kent zelfs weinig tot geen Waalse parels en ook naar het noorden wordt slechts af en toe geblikt. Alleen de Nederlanders hebben wel de neiging om voor alternatieve muziek naar bands als dEUS, Triggerfinger en The Sore Losers (die zelfs tekenden bij het Nederlandse Suburban Records) te luisteren.

Door onze bekrompenheid missen we veel leuke Nederlandse acts. Daar proberen wij als bescheiden online magazine al lang iets aan te doen met deze rubriek #Buurgluurder waar we al Luka, Lian Ray, Iona Iorgu, The Dutch, Apneu, DeWolff en vele anderen voor het voetlicht brachten. Allemaal bands die meer dan de moeite waard zijn.

En vandaag hebben we weer zo een fijn bandje voor u: Maida Rose, een band uit Den Haag rond  Javièr den Leeuwen en Roos Meijer. In de luwte schaafde het songwritersduo de voorbije vijf jaar aan dromerige tracks boordevol internationale allure. U weet het nog niet, maar dit is de dreampopbelofte van het jaar!

Samen storten den Leeuwen en Meijer hun hart uit in zijdezachte, downtempo indietracks en zingen ze over oude en nieuwe liefdes in een melancholisch jasje. Het debuut ‘Tales Of Adolesencence’ zal het levenslicht zien in het voorjaar van 2022. Daaruit verschenen eerder al Harmony Of Heartache (dat deed denken aan Cigarettes After Seks) en het Beach House-achtige Where Do We Go en nu is er ook het iets stevigere Within, dat meer knipoogt in de richting van Tame Impala en een verre echo heeft van Skindeep van The Stranglers. Ontdek het hieronder:

2 september 2021
Marc Alenus