Magic Moon

Introducing

Vanuit het statige Den Haag bereikte ons op een heldere avond het nieuws over Magic Moon. Het viertal bracht onlangs het nummer Nightcrawler uit. In de begeleidende videoclip zien we een Hagenees (zowel geboren als getogen, in tegenstelling tot Hagenaren, red.) ‘s nachts weinig doeltreffend ronddolen door de hofstad. Tot hij uiteindelijk toch zijn bestemming lijkt te hebben gevonden.

Magic Moon

 

 

Het is duidelijk waar deze jongemannen heen willen: terug naar de trippende jaren zeventig, als het even kan. Hun verzorgde psychrock met bluesinvloeden is na twee eerdere uitgaves in eigen beheer nochtans qua sound steeds verder opgeschoven richting hedendaagse pop. Zo roept de rollende beat van Nightcrawler bij ons onmiddellijk de funky en sensuele indiepop van Wild Beasts in herinnering – naast voor de hand liggende referenties als Tame Impala en Sleepy Sun.
 

Magic Moon speelde vorig jaar de eerste shows in Frankrijk en Duitsland. Wanneer eind mei de derde ep 'Night Circus' verschijnt, zet de band ook voet op Belgische bodem; 31 mei in de Kleine Hedonist (Antwerpen) en 1 juni in The Cover (Gent).

 

24 februari 2018
Max Majorana