Mae Krell

Mae Krell

De uit New York afkomstige Mae Krell is nog jong, maar kan reeds een aardig gevuld cv voorleggen.

Op de prille leeftijd van zeventien jaar was Mae Krell al muziekfotograaf met als meest bijzondere vermelding het fotograferen van 'Governor’s Ball' voor Rolling Stone Magazine. Pas daarna besloot Krell om ook zelf muziek te maken. In 2018 brachten ze haar online debuut-ep ‘Anabasis’ uit, die goed werd onthaald. Er volgde een promotournee door de Verenigde Staten en eenmaal terug thuis, besloot ze om een andere richting uit te gaan met de muziek. Ze koos ervoor om nummers te schrijven met teksten die aanzetten tot nadenken en gingen muzikaal de akoestische richting uit.

Even doorspoelen naar 2020. De nu eenentwintigjarige Krell schrijft muziek, die het opgroeien in de huidige maatschappij aankaart. Als non-binair persoon kan ze hierover wel degelijk iets zeggen. Zelf wil ze zeker niet afgeschilderd worden als iemand die het leven volledig onder de knie heeft. Ze is nog steeds op zoek naar wie ze nu echt is en dit doet ze, zoals iedereen, met vallen en opstaan. Het zijn deze ervaringen waarover Krell maar al te graag nummers schrijft.

Op 29 mei brengt ze het nieuwe nummer Home uit. Zelf omschrijft Krell dit als volgt: "It is about the moment when everything begins to matter, and the fear that follows that realization.” Doorheen het nummer stipt Krell diverse onderwerpen aan die van belang zijn voor haar en hierbij wordt ook wel aandacht gegeven aan de meest voor de hand liggende zaken. 

Krells passionele stem in combinatie met de muzikale begeleiding van gitaar en piano, zorgt ervoor dat het volledige nummer een goed afgewerkt en misschien wel magisch geheel vormt. Home heeft een krachtige boodschap waarin veel mensen zich op de één of andere manier zullen herkennen. Zelf zijn we van mening dat de muziekwereld zeker rekening moet houden met dit muzikale talent en de kracht, die hiervan uitgaat. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar een bundeling van nieuw materiaal en houden u hiervan uiteraard op de hoogte.

12 mei 2020
Marjolein De Smet