Mad Max - Thunder, Storm And Passion

Achtergrond

1982, de New Wave Of British Heavy Metal raasde door Europa en alsmaar meer jonge bands lieten zich inspireren door Iron Maiden en consoorten. In het Duitse Münster richtten vier muzikanten de band Mad Max op. Tijdens de glorieperiode - tussen 1984 en 1987 - deelde het viertal een tourbus met onder andere Yngwie Malmsteen en Uriah Heep en om te tonen dat ze nog steeds alive and kicking zijn, zetten ze die periode nu met een best of-album in de spotlights.

Met 'Mad Max: Fury Road' blies regisseur George Miller zijn succesvolle filmfranchise onlangs nieuw leven in.  Tijd voor de band die ernaar genoemd werd - en trouwens nog steeds tourt en opneemt - om nog eens in het verleden te duiken. Het Duitse viertal kroop daarom nog eens samen de studio in om klassiekers uit hun albums 'Rollin' Thunder' (1984), 'Stormchild' (1985) en 'Night Of Passion' (1986) opnieuw op te nemen ('Thunder, Storm And Passion', heeft u 'm?)

Het is een goede manier om kennis te maken met een brok metalgeschiedenis. Veel oude albums van de Duitsers zijn er immers niet meer te vinden. Met deze plaat krijg je meteen de hoogtepunten in de carrière van het viertal opgesomd. En die klinken te goed om genegeerd te worden.

Klassieke metalriffs gecombineerd met refreinen die aanzetten tot headbangen, meebrullen en een tijdlang naneuriën, overgoten met o zo genietbare gitaarsolo's. Op de exclusieve bonus-cd krijgt u trouwens nog een live-performance van de Duitsers op het Bang Your Head-festival, waarop blijkt dat ze het ook live nog altijd kunnen.

28 september 2015
Nic De Schepper