Maarten VX - Cocoon

Maarten VX - Cocoon

There's a new artist in town. En wat voor één! Maarten VX vuurde op 19 februari zijn debuutsingle Cocoon, waarop breakbeat en garage hand in hand gaan, af op de wereld. 

Maarten VX of Maarten Vanooteghem is een Gentse producer. Hij schreef Cocoon in het begin van de tweede lockdown en deze track is dan ook een sonische weergave van zijn eigen cocon. Bij de eerste luisterbeurten vallen vooral de donkere beats op, maar na iets vaker te luisteren ontdekken we ook dat het best fijn vertoeven is in deze cocon en dat er genoeg lichtpuntjes terug te vinden zijn. 

Zelf zegt hij geïnspireerd te zijn door Massive Attack, maar deze alternatieve elektronische muziek zou ook niet misstaan in een playlist met namen als BICEP, Jamie xx en Four Tet. Elk van deze voorgenoemde artiesten zijn meesters in het combineren van soundscapes en fijne beats, iets wat Maarten VX ook doet op de debuutsingle. 

Er zijn ontzettend veel lagen te ontdekken in deze track en dat maakt ons alvast nieuwsgierig naar meer. Op 23 april verschijnt Maarten VX' debuut-ep. 

21 februari 2021
Annelies Rom