maart 2010

Achtergrond

Ook deze maand selecteerde Marc Steens, coördinator van Clubcircuit, enkele bijzondere concerten binnen de broeierig hete Vlaamse clubscène.

maart 2010



On Stage With... (18/03 - De Kreun)

Geen concert, maar wel een must voor muziekliefhebbers. Onder deze noemer nodigt De Kreun mensen uit de muziekscene uit om te putten uit hun ervaringen. Op 18 maart komt muziekmonument Zjakki Willems langs. Na het verdwijnen van Cucamonga uit de ether moeten we ons heil zoeken op het Internet. Gelukkig blijft hij actief, o.a. als samensteller van Exit Plus World. Een rode draad doorheen zijn leven: de onstilbare honger naar muziek.

Wallace Vanborn (19/03 - Nijdrop)

Een Gentse rockband, maar dan steviger, gladder, koppiger en gelikter dan we gewoon zijn. Vorig jaar in september trokken ze nog op tour langs de Amerikaanse westkust  en nu pronken ze met hun debuutalbum 'Free Blank Shots', een heerlijk rockend schijfje met de ene stevige stoot na de andere. The Van Jets krijg je er die avond gratis bij. Funked up en fucked up 'Kinderen Voor Kinderen'.

Lee 'Scratch' Perry (21/03 - Democrazy @ Vooruit)

De legendarische Lee 'Scratch' Perry wordt dit jaar 75 en komt dit vieren in Gent, met enkele gerenommeerde collega's. Eigenlijk leest de line-up een beetje als de 'who is who' van de reggae: Lee Perry zelve, Max Romeo, The Congos en Adrian Sherwood. Een betere introductie tot de reggae kun je je niet dromen. Eens benieuwd of hij ditmaal ook keien gaat bakken in een pan.

Triggerfinger (27/03 - Les 4 Ecluses - Duinkerke)

Een Franse club in dit overzicht? Jawel, maar dan wel een die met De Kreun en de 4AD in het Europese 4x4 project zit én Triggerfinger op zijn podium zet. Vandaar dus dat ze zowel vanuit Kortrijk als vanuit Diksmuide een bus inleggen naar dit ongetwijfeld stomende concert van Belgiës vetste rockers. Ook revelatie Boston Tea Party zal die avond van de partij zijn. Je ticket boeken kan via de website van De Kreun of via http://www.4x4music.eu.

De soundtrack bij deze Clubwise vind je hier.

12 maart 2010
Marc Steens