Maanrock 19: Mechelen rockt

Voorbeschouwing

Maanrock 19: Mechelen rockt

Van 23 t.e.m. 25 augustus staat de Mechelse binnenstad weer volop in het teken van het gratis stadsfestival Maanrock. Het muziekfestival is sinds 1996 uitgegroeid tot een totaalconcept met niet alleen concerten, maar ook dans, theater en sinds dit jaar een culinair luik. Daarnaast wordt er extra veel ruimte gegeven aan sterk en jong opkomend (Mechels) talent.

Vrijdag staat traditiegetrouw de finale van de JazzContest Mechelen op het programma met als afsluiter een optreden van de avantgarde jazzformatie Mâäk Quintet. Aan het Feestpodium op de Ijzerenleen kunnen dan weer de beentjes gestrekt worden op de beats en grooves van o.a. Masai & The Roots, Jebroer en Yves Deruyter. (tt) kijkt alvast uit naar de passage van Glints, die onlangs nog te horen was op de nieuwste van Warhola.

 

Zaterdag kan je op het Groot Podium op de Grote Markt terecht voor o.a. Ertebrekers, Sons en Intergalactic Lovers.  Arsenal is de hoofdact op het Groot Podium en zal de Grote Markt zeker weer op de grondvesten doen daveren. Op het Feestpodium kan je voor een portie beats terecht bij o.a. Dave Lambert en Tocadisco.

 

Zondag is het familiedag op het Groot Podium van Maanrock met o.a. Mechelse trots Yevgueni, BLØF en Milow. Op het feestpodium valt Martha Da'ro te ontdekken (in een niet zo ver verleden nog actief bij hiphop-collectief Zwartwerk).

 

Het Mechels Podium aan het Cultuurplein is die dag de thuishaven voor lokaal talent, eerst op het Vrij Podium, later tijdens de finale van de MaanrockRally. De avond wordt afgesloten door de stevige Mechelse gitaren van Pothamus en Psychonaut.

 

Het volledige programma kan je raadplegen op www.maanrock.be of je kan de mobile app gratis downloaden via de gekende kanalen.

22 augustus 2019
Patrick Van Gestel