#Maandelijks Lekkers - september 2024

#Maandelijks Lekkers - september 2024

Het leek ons zo banaal om hier weer te gaan zeveren over een nieuw muziekseizoen in het teken van de nieuwe (of weder)geboorte van mooie projecten, maar dat is precies het gevoel dat de laatste releases weten los te maken. Frisse energie, bijzondere initiatieven en albumaankondigingen maken er weer een mooie verzameling van. En dan hebben we het nog niet eens over een metalvariant van de historische roman en een paar waardevolle adviezen voor het dagelijks leven.

 

Kim Deal - Crystal Breath

De prikkelende beats leiden een nieuw leven in, eentje dat in november eerste soloalbum 'Nobody Loves You More' in petto heeft. Leuk om haar na legendarisch werk met Pixies en The Breeders nu eens volledig op eigen houtje bezig te horen.

Kelly Lee OwensHigher

Hogerop, daar ligt het doel van deze producer en zangeres, te bereiken via een bevrijdende gewichtloosheid.

Jane Weaver - Univers (French Version)

De Britse dit nummer van haar laatste album in het Frans horen zingen, voelt heel natuurlijk. Het doet een beetje denken aan Melody's Echo Chamber.

Fievel Is Glauque - As Above So Below

Verrassende en frisse klanken van dit speciale gezelschap met leden uit de VS, Canada en België! Dit nummer doet sterk denken aan klassieke tv-tunes die je fantasie prikkelen.

Ruti - Break My Own Heart

Via een bijzondere mix van stijlen gaat het hier over jezelf pijnigen door te diep over zaken na te denken. Het advies: meer in het nu leven in plaats van in de toekomst.

JD McPherson - Don’t Travel Through The Night Alone

Ook een wijze raad uit het Pittoreske Broken Arrow, Oklahoma. Het naar verluidt zeer veelzijdige nieuwe album 'Night Owls' komt uit op 27 september.

Christian Lee Hutson - Beauty School

Terug naar school? Dan toch de school van de schoonheid, waar je verwelkomd wordt door de mooie sound uit de koker van een andere singer-songwriter. Geschreven in hartje winter; bedoeld voor de nazomer. Christian komt op 5 november naar de Witloof Bar in Brussel.

Yesterdaze - Make My Day

Rock in een stevig wandeltempo met een onverwachte megasprint aan het einde. De Noren wilden eens op een andere manier naar de ellende in de wereld kijken: niet als slachtoffer, maar als oorzaak van de troep. We weten hen te vinden.

The Bad Ups - Ego Trip

De punkrevival zet door, ook in Philadelphia. Dit nummer gaat over jezelf blijven in een maatschappij of omgeving waar je ook weer niet te ver uit de pas wilt lopen. Als we af mogen gaan op de muzikale uitwerking daarvan, lijkt dat best mogelijk te zijn.

WIND ROSE - To Be A Dwarf

Altijd al een dwerg willen zijn? De strakke Italiaanse powermetalband weet hoe het werkt. Je zou het in het begin misschien niet zeggen, maar toetsen werken prima samen met gitaren en drums.

Asarhaddon - Ein letzter Frühling

Black metal met in de branding van gitaren en drums ook een opvallend ronkende bas en een mooi uitgewerkte opbouw van het nummer. Het duo brengt ons naar een dramatisch verhaal uit het Japan van de zevende eeuw.

 

10 september 2024
Patrick Van Gestel