Maandelijks Lekkers – september 2023

Maandelijks Lekkers – september 2023

Een editie in het teken van inspiratie, met tropische klanken, bands die een nieuwe stap in het onbekende durven te doen en artiesten die hun diepere gevoelens – bijvoorbeeld frustratie – aanboren. Muziek die voor sommigen van de makers zelfs therapeutisch werkt, wie weet ook wel voor ons.

Sofia Kourtesis - Si Te Portas Bonito

Eén van de sensaties van de afgelopen festivalzomer brengt eind oktober haar debuutalbum uit op het label met onze favoriete naam: Ninja Tune.

Cybotron Maintain

Na een stilte van bijna dertig jaar brengt pionier van de Detroit Techno Juan Atkins de act Cybotron weer tot leven. De ep "Maintain The Golden Ratio" verschijnt op 13 oktober.

Dope Lemon - Miami Baby

Houd het zomergevoel vast met de grooves van dit nog altijd bijzondere soloproject van Angus Stone.

Art Feynman - Passed Over

Een stukje aantrekkelijke Californische funkrock. Niets meer, niets minder.

DAIISTAR Parallel

Bestaat er ook shoegaze die positief klinkt? Wat ons betreft wel. En Daiistar laat horen hoe dat klinkt. Het debuutalbum 'Good Time' is net uitgekomen.

Mannequin Pussy - I Got Heaven

Eén van de leukste punkbands van de laatste tien jaar komt weer met nieuw werk. Deze eerste single neemt het op voor ieders individuele identiteit en bevat behalve een recht door zee gebrachte boodschap een bijna hemels refrein dat Garbage in de betere jaren in herinnering brengt.

Coach Party Parasite

Coach Party gaat nog een paar stappen verder. Verrassend, want zo hard en stekelig hoorden we hen nog niet eerder. En uh... nee, geen Kiss-cover.

Howling Giant - Aluminum Crown

Ze worden geplaatst onder het kopje stonermetal, maar de band uit Nashville zal met dit korte epos vooral liefhebbers van prog en desertrock een groot plezier doen. Het plotselinge einde maakt hongerig naar meer.

DUST BOLT - Sound And Fury

Thrash in een ander jasje. Net toen de leden van de Duitse band dreigden uit elkaar te groeien, ontstond dit samen gecomponeerde stuk. Niet alleen slaagde men erin de diepste gevoelens te uiten in een heel nieuw geluid, de metalband kon ook weer met frisse moed naar de toekomst kijken.

PRONG Non-Existence

Veteranen van de vlottere metal. Fris, scherp en lekker. Het eerste nieuwe album in zes jaar, 'State Of Emergency', verschijnt op 6 oktober.

13 september 2023
Patrick Van Gestel