Maandelijks Lekkers - oktober 2023

Maandelijks Lekkers - oktober 2023

Met liefde zoeken we weer fijne nieuwe tracks tussen de herfstbladeren. En al ligt er veel voor het oprapen, toch graven we even iets dieper zodat we naast gangbare liedjes ook scherpe randen tegenkomen en prachtwerkjes in donkere schutkleuren, die ons al voorzichtig in een winterse stemming brengen.

TORRES Collect

Kennen we Torres nog? De nieuwe single lijkt een heel simpel liedje, maar er broeit iets in de bastonen dat het geheel spannend houdt. Er komt een nieuw album in januari, en 3 februari mogen we haar verwelkomen in Cactus Club te Brugge.

Seafood Sam - 86 Carolina West

Nee, geen adres van een visrestaurant, al komt vis in de tekst van deze hiphoptrack wel even ter sprake. Hoor ook hoe zo'n lofi oldschool beats nog heel juicy kunnen zijn.

Dorian Electra Puppet

Het kan ook anders, zoals via de suggestieve rollercoaster van Dorian Electra.

Lala Lala - HIT ME WHERE IT HURTS

Diepe, elektronische popklanken met heerlijk lome zang en een verrassende wending in de tweede helft van het nummer.

La Rosa Noir - Red Motorcycle

Surfpop uit Chicago met een sentimenteel smaakje. Zangeres Yeshi Regalado zegt dat de tekst is geïnspireerd op de verhalende stijl van Johnny Cash.

GEN11 - Month Of Sundays

En uit San Francisco komt de volgende knusse band. Deze stijl werd ooit powerpop genoemd en benadert de sfeer van een platenspeler op de zolderkamer op een manier die je niet vaak meer hoort. Overigens is knus niet altijd hetzelfde als zacht.

DYE CRAP HOMESICK

Opgenomen in Le Havre, deze sterke alternative-rock-midtemper met uitpuilende drums en zelfs een a capella minibreak!

Asteroid Witch - Time Crystal / Mind Prism

Spacy grooves uit de ruimte, ja echt! Deze brok fijne herrie heeft geen slechte bedoelingen met de aarde, maar zoekt juist contact met de bewoners.

Kaunis Kuolematon - Elävältä Haudattu

Het winterseizoen leent zich uitstekend voor een beetje fijne doom. We raden dit Finse meesterstuk aan dat ook instrumentaal van hoog niveau is. Het nieuwe album verschijnt 13 oktober.

SVARTKONST - Haunt Me

En in buurland Zweden kunnen we terecht voor meer duisternis met een vleugje industrial. Maar ondertussen ook een paar heel fijne gitaarriffs.

10 oktober 2023
Patrick Van Gestel