Maandelijks Lekkers - oktober 2022

Maandelijks Lekkers - oktober 2022

Terwijl we druk doende zijn met het toevoegen van concerten aan de steeds rijker gevulde agenda's van komend jaar, blijft het gelukkig ook releases regenen. De afgelopen maand werden we verblijd met levenstekens van Paramore en Smashing pumpkins, en op zijn zachtst gezegd verrast door een Neil Young-cover van Beck. Een heus kerstalbum van Backstreet Boys vergaten we bijna nog te noemen. Maar er is veel meer moois dat een spotlight verdient. In deze editie treffen we dromen, regenbogen en uitstekend bewaarde geheimen. Tevens lopen we een soort van marathon en worden daarbij individueel getraind.

The Go! TeamDivebomb

We beginnen met een feestje in het zwembad. Dit Britse gezelschap blinkt al bijna twintig jaar uit in een vrolijke mix van hiphop en alternative pop. Dat resulteert weer in een parel van een liedje. Let ook op hoe tegen het eind waterdruppels muzikaal worden vertolkt.

IksreWoodlands

Na het zwemmen kun je helemaal tot jezelf komen met de indrukwekkende ambient van deze multi-instrumentalist en "sound healer" uit Melbourne. Zij brengt ons een voorproefje op haar eerste volledige album met authentieke buitengeluiden.

George FitzGerald - Rainbows And Dreams (feat. SOAK)

Dromen in de achtbaan. Het kan. En dat moet ongeveer zo klinken.

Softee - Molly

Softee (of softie) hoeft zeker geen scheldwoord te zijn. Dat bewijst deze actrice en opkomende indieartiest op dit aanstekelijke r&b-nummer. Speciale aandacht is ook op zijn plaats voor de trompetsolo.

MarathonAge

En natuurlijk laten de gitaren ons deze maand ook niet in de steek. Moesten ze eens durven. Dit riedeltje moet even op gang komen, maar wat versmelten indierock en new wave dan prachtig met elkaar.

Personal Trainer - Former Puppy

Fijn bandje natuurlijk. Voor wie dacht dat deze Amsterdammers zouden opgaan in de Britse golf van praatrockers moet het een aangename verrassing zijn dat dit liedje meer in de hoek van de betere collegerock zit.

Lauran Hibberd - Hot Boys feat. Viji

We hadden Lauran al even in het vizier, maar deze samenwerking met Viji tilt de pretrock naar een nieuw niveau.

ROKETS - BEST KEPT SECRET

Het tempo schijnt doorgaans nog hoger te liggen, maar de aantrekkingskracht van dit nummer over eenzijdige relaties / vriendschappen is enorm.

Deep Merries - Worth The Run

Hardlopen lijkt te lonen, ook in deze punk-'n-roll uit Frankrijk.

Wolf CounselHealer

Een tandje zwaarder met de band die inspiratie haalt uit klassieke doommetal en die samen met de nieuwe Ierse zanger een geheel eigen touch geeft.

9 oktober 2022
Tino Fella