#Maandelijks Lekkers - mei 2024

#Maandelijks Lekkers - mei 2024

De zorgen over AI-muziek nemen toe, maar hier is de spotlight voor de echte muzikanten. Artiesten die vaak in staat zijn in een vloek en een zucht de creativiteit te laten gelden, die collages kunnen maken met elementen uit diverse culturen of zich op geheel eigen wijze laten inspireren door grootheden uit de popgeschiedenis.

Trent Reznor & Atticus RossCompress/Repress

Allereerst gaan we de strijd aan met de waan van de dag. Als sommigen in de lage landen beweren dat happy hardcore weer even terug is, zetten wij daar natuurlijk een staaltje Nine Inch-techno tegenover. Hoor aan het begin ook de invloeden van icoon Giorgio Moroder.

Bethany Ley - Back To Body

Speels en sprookjesachtig, met betoverende oosterse geluiden, zoals Gamelan-snippers, op vette beats. Het nummer staat symbool voor het lichaam, waarin allerlei componenten samenwerken. De ep 'Sundial' komt op 24 mei uit.

Nilüfer Yanya - Like I Say (I Runaway)

Wat heeft deze singer-songwriter toch een bijzonder gevoel voor ritme. De donkere akoestische gitaren vallen daarbij schitterend in de pas.

Dark Lagoon - In Love With A Psycho

In love with a psycho... één van die dingen die je soms overkomen. Deze interessante singer-songwriter schreef er op een regenachtige nacht in een handomdraai dit pareltje over.

Julie Christmas Supernatural

Grillig als Björk tegen een achtergrond van een soort sprankelende postrock. Christmas komt op 1 juli naar Tivoli Pandora in Utrecht en doet deze zomer ook festivals als Hellfest en Roskilde aan.

Kaia Kater - The Witch feat. Aoife O'Donovan

Een wonderschoon kalm popliedje als antwoord op het lot van zeventiendeëeuwse vrouwen die eindigden op de brandstapel. Het is één van de voorproefjes op het nieuwe album 'Strange Medicine' dat op 17 mei verschijnt. De Canadese staat op 4 en 5 oktober in Le Foyer in Perwez en op 19 oktober op Ramblin' Roots in Utrecht.

Left Circles The Gashouse Gang Is Here

Dit is een leuk poppunknummer met Michael Stipe-achtige zang. De debuutplaat van deze band uit Brooklyn is nu uit.

Been Stellar Sweet

Ook al uit New York. Geen verrassing dat ze met deze noisepop al eens voor Interpol mochten openen, al zijn het zeker geen copycats. De uithaal van de zanger tegen het eind had ook zo uit de koker van Bully kunnen komen.

High Desert Queen - Death Perception Feat. Emma Näslund

Ook de Zweedse zangeres van GAUPA weet de registers van Björk te vinden. In samenwerking met High Desert Queen komt er een fijn type grooverock uit aan de - hoe kan het ook anders? - woestijnkant van het spectrum.

Flotsam And Jetsam - I Am The Weapon

De thrashgiganten gaan al bijna veertig jaar mee en weten nog steeds hoe een metalhart te stelen.

9 mei 2024
Tino Fella