Maandelijks Lekkers - mei 2023

Maandelijks Lekkers - mei 2023

Record Store Day mag dan weer achter ons liggen, aan mooie muzikale vondsten geen gebrek. Aan het brede geluid en andere frisse geluiden is bij veel nieuwe releases te merken dat de zomer in aantocht is. Dat is terug te horen in onze selectie van deze maand.

Thundercat - No More Lies feat. Tame Impala

Als eerste weer zo'n weergaloze samenwerking. Eén die niet gezocht klinkt en waarbij de bijdragen van de deelnemers juist perfect in elkaar passen.

McKinley Dixon - Run, Run, Run

Dan verder met zo'n ouderwetse mix van hiphop en jazz. Op17 mei in de Botanique.

Lights A.M - Not Ready For This

Noorse ambient die lekker schuurt, maar uiteindelijk ook de ziel masseert. Niet alleen maakt dit indrukwekkende nummer deel uit van een aankomend nieuw album, het is ook een onderdeel van een reeks instrumentale conceptalbums.

Bar Italia Punkt

Verrassende (ietwat lo-fi) indie rock uit... Engeland!

DeeperSub

Ondanks een vergelijkbaar tempo is de intensiteit hier iets groter. Als dit gitaarpopbandje uit Engeland afkomstig zou zijn, was onze reactie waarschijnlijk: niets nieuws onder de zon. Maar Deeper komt uit Chicago en met echo's van Franz Ferdinand en tijdgenoten als Squid klinkt dit nummer van begin tot eind bijzonder fris.

Bury Mia - Daddy Issues...

Maak je op voor een lange zomer vol zon, skateboarden, uitjes met vrienden en vooral veel poppunk. De band uit Denver werkte samen met Andrew Berlin, producer die eerder bijvoorbeeld Rise Against en A Day To Remember al goede diensten bewees.

Grave Secrets Anxious

Andere catchy geluiden, meer uit de hoek van de garagerock, komen uit Los Angeles. Een opgewekt nummer over minder blije thema's.

Femme Fugazi Suffocate

In toon en volume durven we ze gerust de Nederlandse Bully te noemen. Een niet-westers ritme in het middengedeelte maakt dit garagenummer buitengewoon prikkelend en exotisch.

dEMOTIONAL - Boiling Point

Veelzijdige moderne, melodische metal uit Zweden. Ritmisch, recht door zee en op momenten zeer gevoelig. Opvallend is ook de speelse inzet van diverse stemmen.

14 mei 2023
Tino Fella