#Maandelijks Lekkers - maart 2024

#Maandelijks Lekkers - maart 2024

Zoals elke maand maken we weer een selectie uit de meest interessante nieuwe tracks die ons tegemoet zijn gekomen. Er was zoals wel vaker veel om uit te kiezen. We besloten te gaan voor authenticiteit, grensoverschrijdende experimenten (in de goede zin van het woord), dagdromen en natuurlijk ook een paar verrassende samenwerkingen.

HindsCoffee

We beginnen met goed nieuws uit Spanje, want Hinds is terug. Net als lang geleden opereren ze weer als het originele duo bestaande uit Carlotta Cosials en Ana Perrote. Deze opgewekte nieuwe single gaat over zaken die niet goed voor je zijn, maar zich altijd aan je op proberen te dringen. Klonk koffiemuziek maar altijd zo.

Bob Uit Zuid & Personal TrainerVolvo

Twee van de leukste muzikale namen in Amsterdam op het moment slaan de handen ineen voor een frivool, knap geproduceerd en aantrekkelijk rapnummer.

Jalen Ngonda Illusions

Echte soul met een authentiek geluid is geen illusie. Luister naar deze kristallen track of kom het 1 april ondervinden in Het Depot in Leuven.

Bored At My Grandmas House - Show And Tell

Vanuit huidige thuisbasis Leeds behandelt Amber Strawbridge persoonlijke thema's in liedjes die zich qua stijl bevinden tussen Soccer Mommy en klassieke shoegaze. En dat gaat erin als grootmoeders koek.

Then Comes Silence - Ride Or Die

Het diepe postpunkgeluid wordt op gebied van zang nog net even spannender met een paar David Bowie-vibes.

The Anix - CRAWL (feat. Julien-K)

De meest opwindende elementen uit de rock en elektronica samengeperst tot een pleidooi om niet te focusen op het einddoel, maar te genieten van wat er onderweg te beleven valt. Muzikaal doen ze het veel beter dan pakweg Bring Me The Horizon, waarmee ze vergeleken worden.

The Third Sound - Another Time, Another Place

De lente klinkt door in het fijne gitaarliedje van de Berlijnse band, al wil het, dankzij de zang van IJslander Hakon Adalsteinsson, ook wel lekker schuren. The Third Sound komt op 4 mei naar Djingel Djangel in Antwerpen.

Meat Beat Manifesto & Merzbow - ¡Flakka!

Even lekker weg van de geïjkte paden met een samenwerking tussen twee legendes op respectievelijk het gebied van industrial breakbeat en Japanse noise. Metrogeluiden en een hele aparte ritmische drive prikkelen de fantasie. Oh trouwens, deze twee hebben samen ook een heel album gemaakt, 'Extinct' is op 26 april beschikbaar. Vanwege de heftige video kan deze alleen op Youtube zelf bekeken worden. Wij wassen ons geweten in onschuld.

Detraktor - Cult Of The Silence

Over heftigheid gesproken, hier krijg je enige strakke groovemetal van beton, geïnspireerd door 'Doctor Who'.

Thornbridge - I Am The Storm

We sluiten af met een staaltje stevige en toch ook vriendelijke powermetal. De hoofdpersoon in een vervolgverhaal gaat met een aantal dierbare fantasiefiguren zijn droomwereld redden van de ondergang. De rest van het verhaal verschijnt later deze maand op het nieuwe album 'Daydream Illusion'.

9 maart 2024
Tino Fella