Maandelijks Lekkers - maart 2023

Maandelijks Lekkers - maart 2023

Standaarduitdrukkingen zijn spuugvervelend, maar in “Maart roert zijn staart” zit, vooral als wij ermee aan de haal gaan, heel wat rock-'n-roll. Zo vinden we in de selectie voor deze maand weer verrassende composities, opvallende samenwerkingen en fijn uitgewerkte contrasten. Gewichtige onderwerpen en vermakelijke (album)titles zijn inbegrepen. De wereld wordt op de kop gezet, maar komt ook weer terug op de pootjes terecht. En er schijnt zelfs nog hoop te zijn.

Sleaford Mods - Force 10 From Navarone ft. Florence Shaw

Het nieuwe album bevat diverse interessante gastoptredens, zoals van Florence van Dry Cleaning op dit uiterst grappige nummer. Jason geeft een goedkeurend knikje.

Inkfields - Your Head's In The Sand

Heel andere emoties worden vertegenwoordigd in het werk van deze momenteel vanuit Edinburgh opererende artiest. Muziek die rust uitstraalt maar ook een thema als frustratie behandelt.

Mui Zyu - Talk To Death

Je zou haar kunnen kennen van de band Dama Scout. Dit is één van de singles afkomstig van solodebuut 'Rotten Bun For An Eggless Century'. Opvallend is de speelse combinatie tussen een vrolijk melodietje en een heel duistere ondergrond.

IAMDDB - Where Did The Love Go?

Een sterke, maar ook subtiele drum & bass-track over zelfliefde.

Jason Mraz - I Feel Like Dancing

Aanstekelijke en - inderdaad - dansbare funky soul met een Good Times-achtige basloop van deze veelvourdige Grammy-winnaar, ook al Jason genaamd.

Sundays - Savory Sundays

Voor frisse indiepopklanken kunnen we terecht in Denemarken. En niet alleen op zondag.

Moore Ave - Second Best

Van "bijna de beste" moet deze band niets hebben. Dat is terug te horen in dit fijne, vlotte en sentimentele poppunkliedje.

Upploppet - Thinking Of Me

Simpel, snel en sexy, dat is wat rock-'n-roll moet zijn volgens de Zweedse garageband. Ze maken dat van begin tot eind waar in een gruizig nummer over iemand die erop rekent door iedereen aanbeden te worden.

Marianas Rest - Sirens ft. Aaron Stainthorpe (My Dying Bride)

Uit de metalhoek deze keer een sfeervol nummer met spoken word over een allerlaatste poging er nog iets van te maken terwijl de wereld tenondergaat.

Wasteland Clan - The End Of Time

Maar bij het einde der tijden is er ook hoop op iets nieuws volgens deze clan waarvan op 21 april het debuutalbum verschijnt.

12 maart 2023
Patrick Van Gestel