Maandelijks Lekkers – maart 2022

Maandelijks Lekkers – maart 2022

Onmisbaar is de muziek in deze bange dagen. Muziek als troost, als afleiding en natuurlijk als symbool van hoop. Meerdere malen betreden we de dansvloer, maar ook de zes snaren worden een paar keer goed geraakt.

KainaApple

Het eerste lekkers van deze maand is meteen ook gezond. Snoep verstandig, eet een Apple! Eindelijk weer een video met een verrassende opening.

Love Good Fail - Plain

Dansen in mineur met deze Weense groep.

David Holmes - It's Over, If We Run Out Of Love (Featuring Raven Violet)

Zolang er liefde en muziek is, is er hoop. En muziek is er zolang er liedjes bestaan die dansbare popwave combineren met echo's van Bananarama.

She Drew The Gun Panopticon

Ook de nieuwe single van She Drew The Gun zit in de hoek van de hedendaagse eightiesdance.

Laundromat Combo

Ook zeer ritmisch, dit Laundromat. Een beetje traag in de opbouw, vreemd maar (of juist daarom) erg lekker. Had familie van Beck kunnen zijn.

Le Pain - Is That How You Want Me To Feel?

Op gitaarpop raken we nooit uitgekeken. Ex-bandleden van Yucky Duster ook niet, zelfs wanneer het verhaal niet echt vrolijk is.

Sworn Virgins - Slide Little Monster

Londense techno uit het universum van Deewee. Deze rijdende trein bevindt zich ergens tussen Working Men's Club en Telex. Eenmaal aan boord wil je er niet meer uit.

Coach Party - Weird Me Out

Coach Party vat de alledaagse sleur in een poppunknummer. Een liefdesliedje, of toch ook weer niet. "I love you, but I also don't."

IMARHAN - Adar Newlan feat. Gruff Rhys

Leuke nieuwe muziek uit Algerije. Gewoon op Play drukken.

The Birthday Massacre Fascination

Ook Londens, maar dan uit London, Ontario! De Canadese band is al stiekem twintig jaar actief onder de huidige naam. Op deze nieuwe single wordt onderkoelde new wave gothic rock meesterlijk afgewisseld met scheurende gitaarrefreinen.

STÖNER - A Million Beers

Het zoveelste bandje voor Nick Oliveri na zijn tijd bij Kyuss en Queens Of The Stone Age. De desertrock zit hem nog steeds in het bloed en hij heeft het blijkbaar ook nog in de vingers.

5 maart 2022
Tino Fella