#Maandelijks Lekkers - juni 2024

#Maandelijks Lekkers - juni 2024

Weer of geen weer, de muziekzomer laat het nooit afweten. En dus zorgen uiteenlopende, veelal frisse, klanken voor een vakantiestemming. De artiesten in deze aflevering gaan graag over allerlei grenzen, krijgen soms te maken met stemmen van bemoeials in het hoofd en gaan, zoals we inmiddels weten, moeilijke thema's niet bepaald uit de weg. En natuurlijk hebben we ook iets geheel in stijl met "Pride Month".

Amyl And The Sniffers - U Should Not Be Doing That

Muzikaal sluit deze mooi aan op het recente Talking Heads-tributealbum, maar er gebeurt meer in dit nummer. Zou het toegankelijke karakter een breder publiek aanspreken?

Bizhiki - Gigawaabamin (Come Through)

Justin Vernon van Bon Iver was ooit aan het jammen met de native zanger Mike Sullivan uit Wisconsin. Dat leidde tot dit feest van beats, samples en traditionele powwow-klanken.

Chinese American Bear - Feeling Fuzzy

Een ander internationaal gezelschap brengt een ware brok vrolijkheid waarbij de sfeer onmiskenbaar doet denken aan The Go! Team.

Ginger Root - No Problems

In de alternatieve pop van deze multi-disciplinaire artiest uit het zuiden van California zijn veel van zijn favoriete invloeden te horen, waarbij soul en synthpop voor de meeste smaak zorgen.

Eric Devine - Feel The Joy

Soul, en een vluigje close harmony zit er ook in deze funky pop die dat zomerse gevoel aanwakkert.

Lava La RueLovebites

Een zoektocht met Doctor Who-referenties en een "gender fluid alien" die Lava zelf omschrijft als een "gay love anthem". Meer is te horen op het album 'Starface' dat 19 juli verschijnt.

Hope DarlingFirefight

Een nummer gebaseerd op de ervaringen als oorlogsveteraan van de voormalige drummer. Hij was al bezig aan de track, toen hij zes jaar geleden plotseling overleed. Zijn bandmaten hebben het werk nu afgemaakt. Alledaagse indierock die ergens over gaat.

We Hate You Please Die - Stronger Than Ever

Rauw en ontregelend met een aantal fijne gitaarloopjes en een verrassende break vol chaos tegen het einde. Het staat allemaal symbool voor de prinses die zich bevrijd heeft van onder het door de man ingestelde juk.

ZOMBEAST - Heart Of Darkness

Ach, dit kan ook wel op de camping: horrorpunkmetal in de geest van Danzig.

ACT OF CREATION - Under Friendly Fire

En dan nog eens iets over je vrijmaken uit een toxische relatie, deze maal via de deathmetal van de in bloedvorm verkerende Duitse band. Met de energie, die bij het onderwerp past, en een fijn gitaargeluid om van te genieten.

12 juni 2024
Tino Fella