Maandelijks Lekkers - juni 2023

Maandelijks Lekkers - juni 2023

De tijd van droogte is aangebroken, maar in de muziek beleven we wolkbreuk naar wolkbreuk aan nieuwe releases. Terwijl je liggend aan het water je hersenen inspant om uit te maken welke tracks op de nieuwe albums van Foo Fighters, Avenged Sevenfold en Kesha op welke zomerplaylists terecht moeten komen, vullen wij de longlist verder aan door nog dieper te graven naar de fijnste pareltjes.

Confidence Man & Daniel Avery - On & On (Again)

Even dachten we dat Kraftwerk een vervolg had gemaakt op de luchtige 'Tour De France'-remixen van begin jaren 2000, maar het is een verrassende samenwerking tussen de humoristen van Confidence Man - "My boyfriend wants to talk / My boyfriend talks too much" - en Daniel Avery.

Cavetown - Glacier Meadow

Ook deze twee vrienden sloegen de handen ineen. Dat leverde een kort, maar wonderschoon nummer op.

Soapstarter - Fifty Fifty

Het begint met grappige bliepjes, maar die monden wonderbaarlijk uit in een akoestisch geheel, een soort filmsoundtrack.

Gotts Street Park - Got To Be Good feat. Pip Millett

Hete soul met een beetje alt-r&b slaan we natuurlijk ook niet af. Het debuutalbum van Gotts Street Park staat op de rol voor oktober.

Viji Anything

We hoorden Viji of V vorig jaar al in de weer op Hot Boys van Lauran Hibberd, Maar inmiddels beleeft ook haar solowerk een belangrijke ontwikkeling. Het zweverige effect op dit nummer bezorgt je een zinderende trip.

The Mystical Hot Chocolate Endeavors Sorry

De bandnaam verwijst er niet naar, maar muzikale verkoeling wordt ons toegediend via progrock uit Boston. Het nummer, over huiselijk geweld, is een voorloper op een heus conceptalbum dat 11 augustus verschijnt.

Danko Jones - Good Time

Door Danko zelf onlangs terecht aangestipt als één van hun beste songs van de laatste jaren. We zien uit naar het nieuwe album dat in september uitkomt.

King Falcon - Ready Set Go

Ondanks de warmte en rookontwikkeling in thuisstad New York, blijven deze glamgevoelige rockers in beweging.

BLACKSCAPE - Suffocated By The Sun

Van het einde der tijden zijn er veel verschillende scenario's voor te stellen. De Zweedse band neemt de meest definitieve vorm als uitgangspunt met een inspirerende mix van thrash- en black metal.

Code Orange - The Game

Toch is er nog tijd voor een spel, eentje waarbij de hardcoregitaren zo laag mogelijk worden gestemd.

14 juni 2023
Tino Fella