Maandelijks Lekkers - juni 2022

Maandelijks Lekkers - juni 2022

Dit is het seizoen waarin de muziek je in de buitenlucht tegemoet waait uit voorbij rijdende bluetoothspeakers of in flarden vanaf een evenemententerrein. Wij doen daar graag een schepje bovenop met weer diverse verrassende combinaties en een enkele comeback.

Poltergeist - La Grande Dame

Op het komende maand te verschijnen debuutalbum laat de zeer jonge Franse producer ons onder meer kennismaken met personages die de tol moeten betalen voor hoe zij met moeder natuur zijn omgegaan. Van de adembenemende soundtrack is dit een fijn voorproefje.

Fyfe & Iskra Strings - Purpose feat. Ghostpoet

Onze purpose is iedereen te laten genieten van deze bijzondere samenwerking die leidde tot een soort slow rap vol spannende geluiden.

Yeah Yeah Yeahs - Spitting Off The Edge Of The World ft. Perfume Genius

Ja, we waren wel toe aan een terugkeer van deze New Yorkse garagerockers. Met een fris geluid presenteren zij een verrassende samenwerking met Perfume Genius.

Autimatic Skyscraper

Mysterieus en dansbaar is deze van drie jonge vrouwen uit L.A. Ze zijn al voor concerten in de Benelux gesignaleerd.

Tom A. Smith - Could I Live With Being Fake

Deze jongen houden we al enige tijd in de gaten. Hij heeft altijd een al dan niet persoonlijk verhaal dat je recht in het hart raakt.

Rock Eupora Intimacy

Een tikje onvast in de intro – er moet voor de spanning af en toe toch een scherp randje aan zitten, toch? – maar bovenal een heerlijk staaltje gitaarpop voor het seizoen van de open ramen.

Death Bells Hysteria

“We're all spinning, searching for meaning.” Dit is er eentje in een hogere - kleinere voor fietsfanaten - versnelling, met een heerlijk postpunksmaakje.

Up For Nothing - Escape Route

Ook prettig voor de zomermaanden: poppunk! Eerst in de variant met Rauhfaserzang van het Brooklynse Up For Nothing.

State Champs Eventually

Maar ook het type poppunk in de emOohoek lijkt eindelijk weer een beetje in opmars. Hier prachtig vertolkt door State Champs.

Alestorm - The Battle Of Cape Fear River

Tot slot nog wat piratenmetal, al sinds jaar en dag naar vele festivals gebracht door Alestorm.

19 juni 2022
Tino Fella