#Maandelijks Lekkers - juli 2024

#Maandelijks Lekkers - juli 2024

In deze editie zijn de contrasten weer groot met zowel sombere als uitgelaten nummers. Die komen nu eens filosofisch of literair uit de hoek, en dan weer gaan ze gewoon over dansfeestjes. Ook niet geheel onbekend in deze rubriek zijn internationale samenwerkingen. Bij sommige bands blijkt dat dan meer te worden dan een tijdelijk project. En we gaan ook op reis. Er komt minstens één luchthaven voor in de songteksten, maar we leren ook over oude culturen.

ROZET - Feelings Aren't Facts

"Je ergste critici zullen je wel nooit begrijpen omdat zij niet in jouw lijf zitten en niet weten wat jij allemaal doormaakt." Dat is hoe deze veelzijdige creatieveling zijn single - de tweede pas - zelf introduceert.

Ian WilliamsChronopolis

De schijn van de kalme en vertrouwde sfeer in een businesswijk in Londen. Tegen de achtergrond van een cinematische soundscape buitelen de bliepjes over elkaar heen. Geïnspireerd door een kortverhaal van J.G. Ballard.

Nikka Costa - Dance N Forget

Voor het einde van een zware werkdag of het begin van een sprankelende vakantie, dit funky dansnummer.

Nada Surf - New Propeller

Ze kunnen het nog en hoe, comfortabele gitaarpopliedjes maken.

The March Violets - Hammer The Last Nail

Stabiliteit is ook een muzikale waarde. De originele Britse wavepop werkt na vier decennia nog altijd.

Suki WaterhouseSupersad

Misschien iets meer richting shoegaze, maar wel meer gebaseerd op pop, is dit een redelijk ingetogen nummer met een hoog tempo. Wel lekker.

Beach BunnyVertigo

En als we toch in de hoek van de gitaarpop zitten: bij Beach Bunny valt alles precies goed.

Psychlona - Let's Go

Desertrock is sowieso niet per definitie gortdroog. In sommige gevallen, zoals bij deze Britten, kan het zelfs verfrissend klinken.

Timeless FairytaleNew Dawn

Powermetal! Dit nieuwe internationale gezelschap ziet de toekomst positief tegemoet.

DEA VELATAOBITVS

Nóg een internationaal samenwerkingsverband. Dit is de muziek die onstaat als een klassiek geschoolde metalgitarist de Griekse en Romeinse mythologie omarmt en de handen in elkaar slaat met een Italiaanse poëet en een Britse sopraan.

 

12 juli 2024
Tino Fella