Maandelijks Lekkers - juli 2022

Maandelijks Lekkers - juli 2022

We hebben de afgelopen maanden al een paar maal gerefereerd aan de naderende zomer. Nu is het dan zover. En wat willen we dan het liefst? Hete beats? Nog hetere gitaren? Een paar zuidelijke talen? Maar ook ijskoude waveklanken ter verkoeling? We've got you covered.

JODA - Shape Of Your Heart

Een samenwerking tussen Jono Grant van AboveBeyond en producer Darran Tate (ook wel Jurgen Vries). Het levert een adembenemend type synthwave in de hoogste versnelling op.

Ditonellapiaga - Disco (I Love It)

Margherita Carducci houdt van disco, platen en woordspelletjes, want disco betekent plaat in het Italiaans.

Carlos Truly - Your Sound

Het geluid van de New Yorkse Carlos Truly is uiterst gevoelig, maar ook verrassend met ruimte voor allerlei interessante bijgeluiden.

ELJURIEspejo

Ook woonachtig in The Big Apple: Cecilia Villar Eljuri, dochter van Libanese en Spaanse ouders, geboren in Ecuador! Invloeden uit al deze culturen zijn te horen in de muziek: een mix van funk en rock. Eind september verschijnt het nieuwe album.

Florian Horwath - In The Summer

Florian is muzikant, liedjesschrijver, acteur, ontwerper en nog veel meer. Zoals hier te horen is, houdt hij het graag simpel. In deze minimalistische gitaarsong gaat het over nostalgie, verlangen en inderdaad de zomer.

Pale Blue Eyes - Star Vehicle

Geen Maandelijks Lekkers zonder ouderwetse gitaarpop met wave-invloeden. Deze mag je niet missen.

Faithless Town - Someone To Think Of

Niet Faithless, de dancegigant van de nineties, maar een veelzijdige band uit Atlanta met een vlotte indierocker.

Two And A Half Girl - Eighteen Months

Bij het intro lijkt dit een onschuldig poppunkdeuntje, maar met het invallen van de zang duikt er een zeer scherpe rand op. Evengoed - of juist daarom - een prachtig nummer.

GOTHMINISTERPandemonium

Tot slot deze Noorse mix van gothic en industrial met heerlijke donkere zang.

12 juli 2022
Tino Fella