Maandelijks Lekkers - januari 2023

Maandelijks Lekkers - januari 2023

Nog even en we hebben genoeg releases bij elkaar om een voorlopige top honderd over 2023 samen te stellen. Maar omdat kwantiteit niet het belangrijkste is, houden we het maar bij de maandelijkse selectie.

Deze keer horen we meer dan ooit hoe scherpe contrasten tot iets moois kunnen samensmelten, hoe een ontdekking tussen vergeten computerbestanden tot opwindende nieuwe muziek kan leiden en nemen we uiteraard ook de nog niet uitgepakte kerscadeaus mee naar de eindselectie.

Maps - Heya Yaha

Hier hebben we al zo'n opvallend contrast. Een ontmoeting tussen tamelijk diepe ambient en vlotte dance.

The Slow Readers Club Modernise

Tussen new wave en industrial blijkt zeer vruchtbare grond te liggen. Ondertussen blijft een vader maar inpraten op zijn zoon.

Abracadabra - At The Zoo

In de synthhoek van de postpunk vinden we het nieuwe Californische duo Abracadabra. Het spannende geluid, waarin sterke baslijnen leidend zijn, roept op meerdere manieren gelijkenissen op met Tom Tom Club. Het nieuwe album verschijnt op 20 januari.

Margo Price Lydia

Indringende gitaarballad over iemands leven in permanente crisis.

Lov3less - Dead Don't Feel

"Just be real." Heet van de naald: een spannende clash tussen soul, opzwepende ritmesalvo's en scherpe gitaarsnippers. Durf hier maar eens je tanden in te zetten.

Tacker Waste

Presentator, auteur, punkfan en nog veel meer Eric Corton vond op een oude harde schijf een nagenoeg voltooid album voor zijn band Tacker. De plaat is inmiddels uitgebracht. Zijn stem op dit titelnummer klinkt af en toe breekbaar, maar de onvervalste rock-'n-roll en Cortons ritmische gevoel voor gitaarriffs en likjes maken alles goed.

Oceanhoarse - Carved In Stone

Nog een stevig gitaardeuntje. En wel van wat zo ongeveer onze Finse huisband aan het worden is.

Russkaja Shapka

Deze vrolijke band uit Wenen verwerkt Slavische invloeden in metal en noemt het turbopolka.

Girish And The Chronicles - Ride To Hell

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wij zitten al op de bekende rit naar het inferno. En die gaat gepaard met onvervalste heavy metal uit de klassieke school.

Nasmore - Welcome To The Hell (Feat. Neil Taylor & La Strange)

En eenmaal daar aangekomen lijkt het met de muziek wel goed te zitten. Dit is een rijke luisterervaring waar veel verschillende elementen een plaats krijgen in een onderhoudende voorstelling.

13 januari 2023
Tino Fella