#Maandelijks Lekkers - augustus 2024

#Maandelijks Lekkers - augustus 2024

Retrogolven uit meerdere legendarische decennia bereikten ons deze maand. Haal de VHS, cassettespeler en skateboard maar alvast tevoorschijn. Punkvarianten lijken hot op het moment. En we kozen weer voor veel muziek waarin grenzen worden verkend.

 

GoatOuroboros

De laatste jaren kennen we de Zweden van de psychedelische oldschoolrock, maar op deze singles proberen ze weer iets nieuws.

Johan Agebörn & Mikael Ögren - Nautilus Experience (Lovelock Version)

Mede dankzij de remix van de New Yorkse producer Steve Moore a.k.a. Lovelock zou dit nummer de perfecte soundtrack voor een spannende en nostalgische serie uit de jaren tachtig kunnen zijn. Het maakt deel uit van 'Dynamic Movements - Music For Exercise & Relaxation', het project van dit Zweedse duo dat 23 augustus in beperkte oplage verschijnt op cassette.

Public Service BroadcastingElectra

Dit bijzondere gezelschap trakteert ons weer op speciale geluidsfragmenten in een betoverende sfeer. Een formule die al jaren meegaat en nog niet verveelt.

julia-sophie - wishful thinking

Hoe dromerige elektropop tegelijk diep en luchtig kan klinken. Laat dat maar aan deze nieuwe Brits-Franse avant-garde artiest over.

Tom Southern - Future And Back

Voorlopig vooral heel veel 'future', gezien we nog zo goed als niets over deze artiest weten. Als we op de muziek mogen afgaan: een toekomst die klinkt als een klok.

NOTHINGHEADSBLINDSPOT

De Londenaren zochten naar een geluid dat de boze emoties over de machteloosheid bij slecht nieuws kan uitdrukken. Het werd een soort zware punk die ook iets van grunge heeft. Lekker gruizig, maar toch met iets fris. Zou dat de bedoeling zijn geweest?

The Goodwin Club - See All Color

In de aankondiging van deze single hadden ze ons te pakken bij "skapunk". De rest doet dit nummer op eigen kracht.

Cascade Riot - Exit 55

Ze komen uit Detroit en doen ons denken aan Therapy?. De enigszins zweverige zang en dat springerige basgeluid zijn al goed voor goud.

ACT OF CREATION - Agonizing Slumber

En dan komen we in de metalzone! De zang doet bij een eerste luisterbeurt wellicht ietwat onwennig aan, maar net als bij het onderwerp van dit nummer (slapeloosheid van het beangstigende type), komt alles snel weer goed. Ijzersterke drums en gitaren plus een reeks verrassingen trekken je over de streep.

MORDKAUL - They Burn

Tot slot nog een stuk melodische duisternis met veel vuur en een heerlijk strakke productie.

10 augustus 2024
Tino Fella